Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Sport

Některým akcím chyběla větší jednoduchost, chyběl tomu třetí gól, hodnotí duel s Kyprem kapitán Darida

Vladimír Darida. foto: ČTK

Larnaka - V neděli čelil s Herthou Berlín v sedmibrankové přestřelce hvězdnému Bayernu Mnichov, o tři dny později se musel Vladimír Darida přeorientovat na o poznání jiné utkání: reprezentační přípravu proti bezejmennému výběru Kypru. „Ale paradoxně to bylo docela podobné. I v bundeslize jsme hráli bez diváků, takže atmosféra byla stejná,“ popisoval.
  21:22

S kapitánskou páskou na rukávu byl Darida při českém vítězství 2:1 v Larnace nejlepším hráčem na hřišti. Tradičně obsáhl velký prostor, byl aktivní, tvořil a duel sám před pauzou proměněnou penaltou rozhodl.

„Za vítězství jsme samozřejmě rádi, ale je škoda, že jsme nepřidali gól na tři jedna, závěr by pak mohl být klidnější,“ vykládal Darida do kamery České televize.

Češi hráli proti velkým evropským outsiderům. Kypr na mezinárodní scéně za poslední dva roky porazil pouze San Marino a Kazachstán, s nímž v loňské kvalifikaci o Euro v odvetě remizoval.

Aleš Matějů.
Christos Shelis v hlavičkovém souboji s Davidem Hovorkou.

„Plnili jsme, co jsme si řekli a až na jednu dvě krátké pasáže jsme měli hru pod kontrolou,“ řekl Darida. „Jen jsme mohli některé situace před bránou soupeře řešit přímočařeji, některým akcím chyběla větší jednoduchost,“ uznal.

Pro Daridu, nejzkušenějšího ze současného reprezentačního kádru, to byl ve středu večer na Kypru sedmý gól v národním dresu. Nastoupil do svého třiašedesátého zápasu.

„Na penaltu jsme byli určení s Matějem Vydrou, já se cítil dobře, takže jsem si míč vzal,“ popsal.

S národním týmem se na konci týdne přesune do Izraele, kde fotbalisty čeká nedělní zápas Ligy národů. Za týden ve středu hrají ve stejné soutěži v Glasgow proti Skotsku.

„Nachystaný jsem. Mám za sebou relativně dlouhou přípravu, takže pokud mě trenér postaví i v dalších zápasech, určitě mi to nebude dělat problém,“ pokračoval.

„Do nároďáku se těším pokaždé, je příjemné potkat se tady s kamarády. A samozřejmě jsem rád, že jsem mohl nastoupit a vyhráli jsme,“ dodal Darida.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!