Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Němci vycítili změnu. Přejí si Löwevův konec, reprezentaci by měl vést Klopp či Tuchel

Sport

  7:00
Berlín - Němečtí fanoušci už si nepřejí, aby fotbalovou reprezentaci dál trénoval Joachim Löw, který u týmu působí jako hlavní kouč od roku 2006. Za Löwova nástupce by podle ankety agentury SID vybrali trenéra anglických mistrů z Liverpoolu Jürgena Kloppa.

Löw přestal být mezi fanoušky Německa oblíbený. foto: Reuters

Většina příznivců (76,5 procenta) už šedesátiletého Löwa, který dovedl Němce v roce 2014 k titulu mistrů světa, na lavičce národního týmu nechce, jen 14,5 procenta fanoušků si naopak přeje jeho setrvání. Téměř polovina hlasujících pak vnímá obraz současné německé reprezentace jako špatný nebo velmi špatný.

Fanoušci chtějí na německou lavičku třiapadesátiletého Kloppa (46,2 procenta), který triumfoval s Liverpoolem v roce 2019 v Lize mistrů a o rok dříve jej vedl ve finále.

Kouč úřadujících vítězů Ligy mistrů z Bayernu Mnichov a někdejší Löwův asistent u reprezentace Hansi Flick získal 14,8 procenta hlasů. Thomase Tuchela, který letos s Paris St. Germain čelil Bayernu ve finále Ligy mistrů, si přeje jako trenéra národního týmu 10,7 procenta hlasujících.

Španělsko - Německo (Joachim Löw).
Španělsko - Německo (Joachim Löw).

Löwova popularita klesla zejména poté, co Němci jako úřadující mistři světa vypadli na šampionátu v roce 2018 už v základní skupině. Fanoušky pak trenér pobouřil i tím, že ihned po turnaji vyřadil z reprezentace ofenzivního záložníka Bayernu Thomase Müllera, který měl letos značný podíl na zisku trofeje z Ligy mistrů.

I proto je většina fanoušků skeptická ohledně šancí na zisk titulu mistrů Evropy v příštím roce. Očekává jej pouze 6,7 procenta hlasujících, přes šedesát procent naopak nevěří ani tomu, že se Němci probojují do semifinále.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.