Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Leverkusen s Kovářem a Schickem přehrál Düsseldorf a slaví finále poháru

Brankář Leverkusenu Matěj Kovář zasahuje v semifinále německého poháru proti Düsseldorfu. foto: AP

Fotbalisté Leverkusenu s českými reprezentanty Matějem Kovářem a Patrikem Schickem v sestavě porazili doma 4:0 Düsseldorf a popáté v historii postoupili do finále Německého poháru. Lídr bundesligy se o trofej utká s dalším druholigovým soupeřem Kaiserslauternem. Finále se odehraje 25. května na Olympijském stadionu v Berlíně.
  23:06

Favorit rozhodl proti třetímu týmu druhé ligy už v úvodním dějství. V sedmé minutě Schick protečoval míč na zadní tyč ke skórujícímu Frimpongovi a ve 20. minutě zakončil Adli brejk přesnou křižnou střelou. Marocký křídelník se trefil popáté v soutěži a osamostatnil se v čele tabulky kanonýrů. Ještě před pauzou přidal třetí gól Wirtz.

Trenér Leverkusenu Alonso nasadil od začátku všechny opory, pouze kapitána Hradeckého nahradil v bráně jako obvykle v pohárech Kovář. Český gólman byl většinu zápasu bez práce, přesto si v obou poločasech připsal po jednom dobrém zákroku a udržel premiérové čisté konto v soutěži.

V 57. minutě trefil Schick hlavičkou tyč, míč ale tečoval rukou Zimmermann a nařízený pokutový kop proměnil Wirtz. Oba strůjci čtvrté branky záhy vystřídali a duel se závěrečnou půlhodinu jen dohrával. Domácí útočník Adam Hložek strávil celé utkání na lavičce náhradníků.

Bayer je blízko druhému triumfu v Německém poháru, který vyhrál pouze v roce 1993. Ve finále bude opět velkým favoritem proti Kaiserslauternu, který v úterý i s přispěním záložníka Filipa Kaloče zdolal 2:0 třetiligový Saarbrücken.

Německý pohár
Semifinále 3. 4. 2024 20:45
Leverkusen Leverkusen : Fortuna Düsseldorf Fortuna Düsseldorf 4:0 (3:0)
Góly:
7. Frimpong
20. Adli
36. Wirtz
60. Wirtz
Góly:
Sestavy:
Kovář – Stanisič, Tah (C), Tapsoba – Frimpong, Andrich, Xhaka (78. Kossounou), Grimaldo (71. Hincapie) – Adli (65. Tella), Wirtz (65. Hofmann) – Schick (65. Boniface).
Sestavy:
Kastenmeier – Zimmermann (85. Vermeij), Siebert, Hoffmann (46. Quarshie), Iyoha (76. Jastrzembski) – Oberdorf, Engelhardt – Klaus (46. Sobottka), Johannesson, Tzolis – Mustapha (65. Niemiec).
Náhradníci:
Hrádecký – Hložek, Iglesias, Palacios.
Náhradníci:
Niemczycki – Appelkamp, Daferner, de Wijs.
Žluté karty:
Žluté karty:
37. Tzolis

Rozhodčí: Dingert – Kempkes, Kimmeyer

Autoři: ,