Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Neporazitelná Slavia? Ale kdeže...

Sport

  13:36
Zdáli se být nepřemožitelní a nejspíše tomu klamu podlehli i sami. Kdo? Fotbalisté Slavie, kteří nejprve v Poháru UEFA nestačili na Aston Villu a v lize ztratili vítězství s Českými Budějovicemi.

Miroslav Slepička z pražské Sparty pronásledovaný hráčem FC Tescoma Zlín Lukášem Pazderou. foto: ČTK

Skoro by se dalo v obou zápasech najít i jistá paralela. Ve čtvrtek přijela Aston Villa do jistého Edenu jako favorit zápasu, stejně jako sešívky na jih Čech. První poločas skutečně v obou případech patřil favoritům.

Ale co se to s nimi stalo o poločase? Že by si mysleli, že se jim nemůže nic stát? Možná. A naopak jejich potupený soupeř šel do druhé půle nabuzen díky trenérskému hecíři a také pocitu, že nemá co ztratit. A ejhle - favorit měl najednou problémy. Aston Villa to ve čtvrtek ustála, Slavia v neděli večer ne.

I to ukázalo, že možná mají sešívaní v lize 4 body na ostatní k dobru, ale na kvalitu Evropy nadutým slávistům ještě hodně bodíků chybí. Jako fanouška Sparty mne to těší, jako českého občana nikoliv. Nezbývá než aby z prachu povstala Železná Sparta a ukázala Baníku, Mladé Boleslavi, Liberci a také jisté Slavii cestu. Sám to ani jeden z našich rádoby soupeřů nezvládá.

Autor (23) je Sparťanem od svých prvních nadějných fotbalových krůčků.

Autoři:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....