Pátek 17. května 2024, svátek má Aneta
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Neymar si zaplatil letadlo, aby stihl zápas. Klub: Je výjimečný

Sport

  13:40
RIO DE JANEIRO - Útočník Neymar pomohl gólem a přihrávkou fotbalistům Santosu v brazilské lize k vítězství 3:1 na hřišti Figueirense, přestože měl za sebou čtrnáctihodinovou cestu ze Švédska. Ve Stockholmu odehrál o 24 hodin dříve skoro celé přípravné utkání národního týmu a po něm si zaplatil soukromé letadlo, aby ligový duel nezmeškal.

Brazilský fotbalista Neymar foto: ČTK

Vedení klubu Neymarovo gesto ocenilo. "Je opravdu výjimečný. Sám přišel s nápadem, aby ihned po zápase přiletěl. Chtěl prostě hrát," řekl viceprezident Santosu Odilio Rodrigues na adresu útočníka, který ve středu hrál ve Stockholmu 82 minut a byl u brazilského vítězství 3:0.

Dlouhá cesta luxusním tryskáčem se na dvacetiletém útočníkovi příliš neprojevila a Neymar gólem a přihrávkou přispěl k vítězství 3:1. Po faulu na stříbrného medailistu z olympiády v Londýně navíc dostal červenou kartu záložník Figueirense Túlio, také Santos hrál v té době už v deseti po vyloučení obránce Juana.

Autoři: ,

ING-FOREST s.r.o.
Taxátor

ING-FOREST s.r.o.
Praha, Jihočeský kraj, Jihomoravský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Kraj Vysočina, Zlínský kraj
nabízený plat: 65 000 - 75 000 Kč