Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Nezastavitelná Barcelona získala šestou trofej v tomto roce

Sport

  19:33
ABU ZABÍ - Fotbalisté Barcelony dotáhli svou pouť za nesmrtelností. V Abu Zabí porazili 2:1 v prodloužení argentinský Estudiantes La Plata a zvítězili tak ve finále MS klubů. Získali tak rekordní šestou trofej v letošním kalendářním roce.

Fotbalisté FC BArcelona slaví gól foto: ČTK

Katalánský klub sice tradičně ovládal hru, ale byli to hráči z La Plata, kteří se radovali z gólu už v prvním poločase. Boselli si naběhl na centr a hlavou otevřel skóre ve 37. minutě. Barca překonala pozornou obranu Estudiantes až minutu před koncem normálné hrací doby. Trefil se Pedro.

V prodloužení pak rozhodl o zisku trofeje, kdo jiný, než Messi. Majitel Zlatého míče zajistil španělskému klubu zisk šesté trofeje v jednom roce, což se předtím žádnému jinému týmu nepovedlo.

Barcelona letos vyhrála španělskou ligu i pohár, Ligu mistrů a evropský a španělský Superpohár. V triumf na mistrovství světa klubů proměnil tým trenéra Pepa Guardioly až třetí finálovou účast. O titul hrál na turnaji také v letech 1992 a 2006.

V týmu poražených naopak nenavázal kapitán Juan Sebastián Verón na svého otce, který s Estudiantes vyhrál v roce 1968 tehdejší Interkontinentální pohár.

Pohang si třetí místo zajistil výhrou 4:3 v penaltovém rozstřelu s mexickým Atlante. V normální hrací době skončil zápas 1:1, prodloužení se nehrálo.

Barcelona - Estudiantes LP 2:1 (1:1, 0:1) po prodl.

Góly: 89. Pedro, 110. Messi - 37. Boselli

Autor:

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč