Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Část diváků neviděla kus prodloužení a penalty v utkání Sparty o Ligu mistrů. O2 TV příčinu řeší

Sparťanští fotbalisté během pokutových kopů. foto:  Michal Růžička, MAFRA

Fotbaloví fanoušci se zlobí na vysílatele. „Neviděli jsme nejdůležitější momenty zápasu.“ Společnost O2 TV se omlouvá. „Moc nás to mrzí, chápeme vás.“ Nepříjemnost potkala část televizních diváků během závěru dramatického boje v kvalifikaci o Ligu mistrů mezi Spartou a FC Kodaň (3:3, 2:4 na penalty).
  11:37

Souboj ve 3. předkole Ligy mistrů vrcholil, dánský tým ve 112. minutě prodloužení vyrovnal na 3:3, to už část diváků O2 TV neviděla, přenos jim vypadl.

„Část našich zákazníků mohla během zápasu mezi Spartou a Kodaní zaznamenat výpadek televize O2 TV. Problémy trvaly přibližně dvacet minut. Výpadek se týkal zhruba čtvrtiny diváků,“ poznamenal David Solnař, tiskový mluvčí společnosti O2.

„Přesnou příčinu, proč k výpadku došlo, intenzivně řešíme se svými dodavateli. Za vzniklé potíže se všem dotčeným divákům velmi omlouváme a děláme maximum pro to, aby se situace neopakovala,“ zdůraznil Solnař.

Šlo o nešťastnou situaci. Český šampion hrál nezapomenutelný a vzrušující zápas, který postupně gradoval.

V závěru souboje měl přenos z fotbalu rekordní sledovanost, možná proto některá z platforem nával neustála.

Chyba přehrávače O2 TV

Nestalo se však to, co v dávné minulosti, kdy se při sledovaném duelu někteří fanoušci nemohli do aplikace přihlásit.

Společnost intenzivně řeší a zkoumá, co bylo příčinou problému.

Koncem loňského roku operátor O2 převádí všech 650 000 zákazníků televizní služby O2 TV na novou platformu od společnosti CETIN. Šlo o to, že řešení na cloudové infrastruktuře od dodavatele CETIN zajišťuje i kontinuální vývoj pro budoucnost, a to nejen pro O2, ale celou skupinu PPF Telecom Group.

Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...