Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Oběť? Ne. Známý provokatér

Sport

  0:01
BERLÍN/PRAHA - Po Zidanově úderu hlavou se skácel k zemi jak podťatý. Vysoký italský obránce Marco Materazzi slovně vyprovokoval francouzskou hvězdu a výrazně tak pomohl svému týmu k titulu.

Ital Marco Materazzi foto: ČTK

O konfliktu se Zidanem se ale po zápase moc bavit nechtěl. „Nazdar hoši,“ křikl jen na italské novináře, když je míjel v mixzóně.

Všichni se shodují, že Materazzi musel Zidanovi říct něco hodně ošklivého. Nebylo by to žádné překvapení, obránce Interu Milán nemá v Itálii nejlepší renomé. Předloni dostal trest na dva měsíce za to, že dal Cirillovi ze Sieny pěstí do obličeje.

Na internetu zase koluje sestřih jeho nejbrutálnějších zákroků. A z některých skutečně běhá mráz po zádech: třeba když vší silou nakopne útočníka Ševčenka do genitálií, nebo když zezadu zaútočí zákeřným šlapákem na koleno protihráče.


"Nejsem ďábel, suďte mě jako člověka. Musím se očistit. Víte, kolikrát mé děti ve škole slyšely, že jsem obluda?“ nechal se kdysi slyšet tvrdý obránce. Po finále letošního mistrovství světa vejde Materazzi do fotbalových dějin jako hráč. který ukončil kariéru Zinedina Zidana. A neukončil jí právě férovým způsobem.

„Mužem zápasu byl Materazzi,“ nechal se slyšet kouč Francouzů Domenech. „Dal nám gól a postaral se o Zidanovo vyloučení. Je to velký herec, hodně ten pád přihrál.“
Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...