Čtvrtek 23. května 2024, svátek má Vladimír
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Obránce Kaufman jde do Slavie

Sport

  12:11
PRAHA - Fotbalový obránce Josef Kaufman přestupuje z Teplic do pražské Slavie. Čtyřiadvacetiletý hráč tak dlouho váhal s přestupem do norského Stavangeru, až mu přišla nabídka z Prahy, kterou se rozhodl využít. Informoval o tom obchodní ředitel Teplic Petr Heidenreich. Odstupné by se mělo pohybovat okolo pěti milionů korun.

Kaufman jde do Slavie. foto: fkteplice.cz

"Dohodli jsme se s hráčem i Teplicemi na podmínkách přestupu. S Kaufmanem bychom dnes, nebo zítra měli podepsat smlouvu na čtyři roky," potvrdil ředitel Slavie Petr Doležal. "Za půl roku by mu u nás končila smlouva, proto jsme se rozhodli jej pustit raději do Slavie," doplnil Heidenreich.

Slavia chce angažováním vysokého a důrazného pravého beka zacelit mezeru vzniklou nedávným odchodem Mateje Krajčíka do italské Regginy. Hráčův manažer Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest uvedl, že jednání se Slavií se právě po Krajčíkovu přestupu zintenzivnila. "Kromě nabídky Stavangeru měl (Kaufman) ještě jednu další ze zahraničí, ale dal přednost českému mistrovskému týmu," doplnil Zíka.

Kaufmanovi v lednu skončilo hostování ve Stavangeru a s norským klubem se nemohl dohodnout na dalším působení, byť byla součástí dohody i opce na přestup. Vrátil se proto do Teplic a přípravu zahájil s divizní rezervou.

"Když jsme mu nabídli prodloužení smlouvy, odmítl a řekl nám, že má atraktivní nabídku ze Slavie. Že prý v Teplicích nezůstane a po čtyřech letech se chce posunout jinam. Rozhodli jsme se proto neváhat a raději ho pustit už teď," řekl ředitel teplického klubu František Hrdlička. Dodal, že už nechce vinou vlastní slušnosti dopadnout jako v případě brankáře Belice, který v prosinci bez nároku na odstupné odešel do Panioniosu Atény.

Za Kaufmana měly Teplice podle informací ČTK s norským klubem dohodnuté odstupné okolo 10 milionů korun, teď ale zřejmě musely s cenou dolů.

"Řádově to jsou jednotky milionů korun," přiblížil Hrdlička, přesnou částku ale komentovat nechtěl. Ta totiž nemusí být definitivní, neboť ze Slavie může opačným směrem zamířit záložník Volešák. "Jeho získání je pro nás pořád prioritou, ale momentálně je ve stavu nemocných. Až se uzdraví, vrátíme se k tomu. Nějaká ústní dohoda se Slavií tu po dnešku je," dodal Hrdlička.

Autoři: ,