Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Odvolávám, co jsem odvolal a ...

Sport

  12:12
PRAHA - Tak ta naše partička Spartička opět po delší době vyhrála. Nad kým, že? Nad slaboučkým Kladnem, které navíc bylo první poločas více než vyrovnaným soupeřem Železné Spartě. Pětibranková exploze by neměla být důvodem ke sebeuspokojení. I když to tak vypadá.

Co provede Chovanec s kádrem? foto: ČTK

Pár utkání po odvolání trenéra Lavičky začal nový "trenér" Chovanec avizovat, že kádr projde radikální obměnou. Tehdy poprvé začalo jeho protiřečení. Proč?

Když sparťanské vedení odvolávalo kouče Lavičku a ten si neopomněl rýpnout do špatné kvality letenského kádru, pan Chovanec se bil do prsou, že tým je složen správně, a šéf Křetínský tvrdil, za neúspěchem Sparty pod jeho vedením stojí trenéři.

Pomineme-li fakt, že to je také selhání vedení, které není 3 roky najít trenéra pro "hvězdnou Spartu", je tu další aspekt. Jen tři zápasy stačily panu Chovanci k tomu, aby pozměnil svou teorii o skvěle složeném kádru Sparty a jal se prorokovat radikální řez ve svém týmu.

O pár kol později je vše jinak. Sparta vyhrála 5:0 nad Kladnem a radikální řež se zatím odkládá. Odůvodnění. Musíme vše zanalyzovat. Co chce pan Chovanec analyzovat, když již měsíc mluví o řezu v týmu? To svá slova řekl jen tak do větru? Bez analýzy? Anebo chtěl své ovečky jen postrašit?

Tak i tak se zachoval jako roztomile zmatený pan král v Pyšné princezně: "Odvolávám co jsem odvolal a slibuji, co jsem slíbil." Má to jednu chybku - pan Chovanec rozhodně není král (a už vůbec ne roztomilý) a bohužel (bohudík) nežijeme v pohádce.

Autor (23) je sparťanem již od svých prvních nadějných fotbalových krůčků.

Autoři:

Prodej, byt 2+1, 49 m2, Hranice
Prodej, byt 2+1, 49 m2, Hranice

Tř. 1. máje, Hranice - Hranice I-Město, okres Přerov
2 499 000 Kč