Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Ondrášovka cup nabídne další dvě derby pražských 'S'

Sport

  12:19
PRAHA - Ve čtvrtfinále fotbalového Ondrášovka Cupu na sebe narazí pražští rivalové Slavia se Spartou. První zápasy se hrají 31.března, odvety jsou na programu 7. dubna.

Wilfried uniká Krajčíkovi, vše sleduje Vomáčka (dres Slavie) a sparťan Kadlec. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

 Další dvojice tvoří Teplice - Baumit Jablonec, Slovan Liberec - Sigma Olomouc a Viktoria Plzeň - Příbram.

Rozhodl o tom dnešní los.

O podobě čtvrtfinále rozhodla ruka československého internacionála Karola Dobiáše. Ten jako první vytáhl z osudí jméno vedoucího týmu první ligy a obhájce pohárové trofeje Teplic a k nim přilosoval čtvrtý Jablonec. Když Slavii přisoudil za soupeře Spartu, tváře zástupců obou klubů zkameněly.

"Jediná výhoda je, že Spartu třikrát porazíme začátkem jara," žertoval hořce ředitel Slavie Petr Doležal. "Jsem nespokojen. Obecně nespokojen, jak to losování proběhlo," dodal. Hned po skončení pohárového dvojzápasu na sebe oba velcí soupeři narazí znovu v utkání 24. kola první ligy, které se bude hrát 10. dubna na Letné.

Místopředseda představenstva Sparty Dušan Svoboda odmítl výsledek losu komentovat a odešel. Vítěz Ondrášovka Cupu bude hrát předkolo Evropské ligy. Pokud se vítězem poháru stane klub, který zároveň získá titul, přejde toto právo na poraženého finalistu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!