Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Padají ze třetí ligy, přesto bude jeden z nich ve finále poháru

Sport

  6:00
Paříž - Francouzský fotbalový pohár bude mít jistě jednoho velmi nečekaného finalistu. Do semifinále se totiž probojovaly dva týmy ze třetí nejvyšší soutěže a protože se utkají spolu, jeden z nich stoprocentně bude hrát finále.

FC Chambly se radují z postupu do semifinále francouzského poháru foto: Reuters

Francouzský fotbalový pohár bude mít jistě jednoho velmi nečekaného finalistu. Do semifinále se totiž probojovaly dva týmy ze třetí nejvyšší soutěže a protože se utkají spolu, jeden z nich stoprocentně bude hrát finále.

O nasazení pro semifinále rozhodl čtvrteční los a podle něj dojde v polovině dubna na střet třetiligových soků Les Herbies Foot vs. FC Chambly a v druhém semifinále se utkají prvoligové týmy Paris Saint-Germain s SM Caen.

02.března 2018 v 16:10, příspěvek archivován: 02.března 2018 v 18:09

Et voici la programmation des demi-finales de la @coupedefrance ! RDV les 17 et 18 avril https://t.co/sH0T8U9Hdm

V ligovém souboji se pokusí favorizovaný PSG i podruhé v této sezoně zdolat Caen, když celek z hlavního města vyhrál 20. prosince hladce 3:1.

Duel ze třetí ligy bude zřejmě vyrovnanou bitvou, když oba týmy ztratily své letošní zápasy na domácím hřišti. Paradoxní je, že ani jednomu z týmů se nedaří v ligové soutěži, když jsou na patnáctém respektive šestnáctém místě ze sedmnácti účastníků.

Celek Les Herbies z malého městečka kousek od Nantes měli cestu do semifinále „snažší“, když museli zdolat pouze druholigové týmy. V posledních dvou kolech si vyšlápli nejprve na Auxerre (3:0) a Lens porazili 1:0 o penaltách.

FC Chambly se radují z postupu do semifinále francouzského poháru

FC Chambly, sídlící na předměstí Paříže, se blýskli hlavně ve čtvrtfinále, kde gólem sedm minut před koncem udolali prvoligový Štrasburk. Navíc mají ještě o důvod víc uspět, protože zrovna ve chvíli, kdy slavili výhru nad Štrasburkem, umíral v nemocnici sedasedmdesátiletý majitel klubu Walter Luzi. V klubu působí i jeho dva synové, Fulvio je ve vedení týmu, Bruno je hlavním koučem. 

Jeden ze dvou velkých outsiderů si na konci sezony zahraje finále o největší trofej v klubové historii.   

Autor: