Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Papadopulos do Mladé Boleslavi

Sport

  14:25
Fotbalový útočník Michal Papadopulos má namířeno z německého Leverkusenu zpět do české nejvyšší soutěže, kde by od nové sezony měl oblékat dres Mladé Boleslavi. Informaci potvrdil zdroj obeznámený s přestupem, ale vedení klubu zatím transfer nepotvrdilo s tím, že zatím nejmenovanou posilu představí až později odpoledne na tiskové konferenci v Praze.

Michal Papadopulos (uprostřed). foto: ČTK

Papadopulos se na české ligové scéně znovu objeví po necelých třech letech strávených v Leverkusenu a jarním hostování v Chotěbuzi. Zájem o bývalého útočníka reprezentační jednadvacítky, který v juniorském věku strávil jednu sezonu také v rezervním týmu slavného Arsenalu, projevily i Sparta, Slavia a Ostrava, kde Papadopulos vyrostl. V souboji o hráče s řeckými kořeny ale nakonec zřejmě zvítězí Mladá Boleslavi.

"V současné chvíli finalizujeme Michalův přestup do jednoho z předních českých klubů," prohlásil bez bližšího upřesnění hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest. Podle mnoha indicií je ale uzavření námluv mezi Papadopulosem a Mladou Boleslaví hotovou věcí. Klíčovou roli zřejmě sehrála skutečnost, že Středočechy začal trénovat Pavel Hapal, pod nímž Papadopulos zažil povedené období v ostravském Baníku.

Díky němu pak v prosinci roku 2005 za částku pohybující se kolem 60 milionů korun přestoupil do Leverkusenu, kde si však trvalé místo v základní sestavě nevybojoval. Nová mladoboleslavská akvizice by měla vytvořit údernou dvojici na hrotu útoku s dalším navrátilcem Lubošem Peckou. Nejlepší střelec předloňské sezony české ligy se v Mladé Boleslavi objeví po ročním angažmá v druholigových Cáchách.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!