Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Parádní dohrávka: Jablonec v přestřelce porazil Slovácko

Sport

  19:25aktualizováno  19:49
JABLONEC NAD NISOU - V krásném počasí se na severu Čech hrál také krásný fotbal. V utkání kola porazil domácí Jablonec nováčka ze Slovácka 3:2, prohrát si ovšem nezasloužil ani jeden ze soupeřů. Moravský celek mohl v poslední desetiminutovce skóre srovnat, Švancara i jeho spoluhráči ovšem míč potřetí za brankáře Špita do sítě neprotlačili.

Boj v Jablonci. foto: ČTK

Reklama na fotbal, fantazie, zápas, ve kterém ani jeden ze soupeřů nehrál na nulu. Tolik a ještě více přívlastků si zaslouží dnešní dohrávka naší nejvyšší domácí soutěže. Již v 15. minutě to bylo 1:1 - nejprve předvedl fotbalovou genialitu v zakončení hostující Švancara, poté si vybral při penaltovém pokusu velkou dávku štěstí domácí Pavlík.

Fotbal nahoru dolů pokračoval, velkým překvapením bylo vysunování domácího stopera Drska pod oba hroty, na druhé straně větrali obranu Chmelíček se Švancarou. Těsně před koncem prvního poločasu otočil výsledek na stranu severočechů Vošahlík. Deset minut po poločase bylo srovnáno - trefil se po krásné nahrávce Švancary Chmelíček. To ale ještě nebylo vše - patnáct minut před koncem se dočkal gólu i agilní stoper Drsek.

Sudí Paták následně hostům upřel penaltu a jelikož pět minut před koncem selhal v koncovce jindy neomylný Švancara, Jablonečtí se mohli radovat z výhry 3:2 a postupu na 6. místo mezi další čtyřbodové celky. Hosté tak sice podruhé v sezoně prohráli 2:3, v tabulce jsou předposlední, ale předvedenými výkony i vstřelenými brankami do těchto pater rozhodně nepatří.

2. KOLO GAMBRINUS LIGY

FK Baumit Jablonec - 1. FC Slovácko 3:2 (2:1)
Branky: 15. Pavlík z pen., 41. Vošahlík, 75. Drsek - 10. Švancara, 55. Chmelíček. Rozhodčí: Paták - Novák, Gallo. ŽK: Švancara, Cleber. Diváci: 3380.

Sestavy: Jablonec: Špit - Zábojník, Huber, Drsek, Jablonský (90. Eliáš) - Haurdič, Pavlík, Loučka, Kovařík (63. Michálek) - Lafata, Vošahlík (75. Vukovič). Trenér: Komňacký.

Slovácko: Filipko - Randa, Formánek, Šimáček, Urbánek - Fujerik, V. Valenta (63. Perůtka), Abrahám, Cleber - Švancara, Chmelíček (73. Ondřejka). Trenér: Mazura.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!