Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pardubice - Ml. Boleslav 1:2, góly Ladry a Jawa, hosté budou ve skupině o titul

Mladoboleslavský útočník Lamin Jawo (vlevo) slaví gól se svým spoluhráčem Ondřejem Karafiátem. foto: ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi si poprvé zahrají nadstavbovou skupinu o titul. V předposledním kole základní části zvítězili 2:1 v Pardubicích a o umístění v elitní šestce už nemohou přijít.
  15:03aktualizováno  17:09

Mladá Boleslav zdolala dnešního soupeře i podruhé v sezoně nejvyšší soutěže, na podzim doma zvítězila 1:0. Svěřenci kouče Davida Holoubka jsou v neúplné tabulce pátí a ani po závěrečném kole základní části, které je na programu za týden, už nemohou skončit hůře než šestí. Pardubice prohrály po třech kolech a zůstaly třinácté. Východočeši už před zápasem věděli, že je čeká skupina o udržení.

Mladoboleslavští vstoupili do zápasu aktivněji a brzy šli do vedení. Kušej poslal kolmici do běhu Solomonovi, který našel na zadní tyči Ladru a ten pohlednou akci zakončil. Šestadvacetiletý ofenzivní fotbalista dal třetí gól v posledních pěti kolech, celkem se v ligovém ročníku prosadil popáté.

Střelec branky vzápětí vyslal do šance Jawa, jenž gólmana Kinského zblízka nepřekonal. Domácí se z úvodního tlaku postupně vymanili a sami si vypracovali velké příležitosti. V 17. minutě šel Solil sám na brankáře Mikulce, ve vyložené šanci ale vysoko přestřelil. V 34. minutě neuspěl hlavičkou z dobré pozice ani Halinský.

ONLINE

Utkání jsme sledovali minutu po minutě.

Hosté zvýšili v 37. minutě, kdy Ladrův centr z rohového kopu poslal do sítě hlavou Jawo. Gambijský útočník se sedmým zásahem v ligové sezoně osamostatnil v čele týmové tabulky střelců.

Oboustranně otevřené utkání pokračovalo i po přestávce, od 54. minuty navíc se změnou skóre. Icha si naběhl na Marešovu dlouhou přihrávku za obranu a z úhlu zaznamenal druhý ligový gól v sezoně.

Kontaktní branka hru ještě více rozproudila, ani jeden z týmů ale nedokázal dotáhnout řadu zajímavých ofenzivních akcí. Obrana hostů vedená bývalým reprezentačním stoperem Suchým, jenž si dnes připsal 200. start v české lize, však soupeře v závěru do větší šance nepustila. V nastavení naopak mohl přidat pojistku střídající Žitný, který sám před Kinským netrefil bránu.

Pardubičtí jen potvrdili, že jsou v této ligové sezoně nejhorším týmem na domácím hřišti, kde získali v 15 zápasech pouze 11 bodů. Východočeši neporazili Mladou Boleslav ani ve čtvrtém domácím utkání v nejvyšší soutěži.

Autoři: ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...