Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Paroubek podporuje Česko-slovenské ME ve fotbale

Sport

  15:49
PRAHA - Kdyby ČSSD vyhrála příští volby do Poslanecké sněmovny a její šéf Jiří Paroubek by se znovu stal premiérem, podpořil by společnou kandidaturu České republiky a Slovenska na pořádání fotbalového mistrovství Evropy v roce 2020.

Jiří Paroubek se s šéfém svazu potkal na otevření Edenu. foto: ČTK

To je jeden ze závěrů Paroubkovy dnešní schůzky s čelními představiteli fotbalového svazu, který zastupovali předseda Pavel Mokrý, generální sekretář Rudolf Řepka a předseda legislativní rady Jan Obst.


V Lidovém domě dnes dopoledne toto trio s Paroubkem probíralo široké spektrum fotbalových témat. Od možného pořádání mistrovství Evropy, výstavbu národního stadionu, bezpečnostní situaci na stadionech až k možným dopadům loterijního a restitučního zákona na fotbalové dění. "A ve většině témat jsme našli společnou řeč," uvedl po schůzce Mokrý.

Zatímco na podobné setkání se současným předsedou vlády Mirkem Topolánkem čekají lidé z vedení svazu zatím marně, s Paroubkem si většinou notovali. Paroubek by třeba podpořil snahu svazu uspořádat mistrovství Evropy v roce 2020, na které česká strana tajně myslí. "Panu Paroubkovi se zalíbila hlavně myšlenka společné kandidatury se Slovenskem," řekl Mokrý. Aby Češi mohli na Euro pomýšlet, musejí mít k dispozici i odpovídající stadiony, které by měly alespoň třicetitisícovou kapacitu.


Paroubek dnes znovu Mokrému zopakoval, že by jím vedená vláda přispěla na výstavbu nového národního stadionu s padesátitisícovým hledištěm jednou miliardou korun. "Během dvou let bychom chtěli mít hotovou dokumentaci a také znát místo, kde by měl stát," poznamenal Mokrý s tím, že Paroubka zajímala také chystaná výstavba nového stánku v Brně-Lužánkách a rekonstrukce stadionu v ostravských Vítkovicích.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!