Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Drama na Bayernu. Sudí hráči bleskově uvolnil zapadlý jazyk, zachránil mu život

Rozhodčí Patrick Ittrich vytáhl fotbalistovi Mohuče Josuhovi Guilavoguimu zapadlý jazyk, zřejmě mu zachránil život. (9. března 2024) foto: Profimedia.cz

Byla to dramatická chvilka v jinak jednoznačném zápase, v němž Bayern v sobotu zničil Mohuč 8:1. Když se v první půli srazili dva hráči hostujícího týmu, zůstal jeden z nich bezvládně ležet na trávníku. V tu chvíli k němu přiskočil hlavní rozhodčí Patrick Ittrich a fotbalistovi uvolnil zapadlý jazyk. Díky bleskové reakci mu zřejmě zachránil život.
  8:17

Běžela 33. minuta, když se za stavu 2:1 ve středu hřiště srazil hráč Mohuče Josuha Guilavogui se spoluhráčem Anthonym Cacim. Skácel se k zemi a nereagoval.

V tu chvíli mu na pomoc přispěchal hlavní rozhodčí Ittrich. Francouzského fotbalistu dal do stabilizované polohy a uvolnil mu zapadlý jazyk. Svým činem mu podle německých médií nejspíš zachránil život.

„Když tam někdo takhle leží, musíte jednat hodně rychle. Už jsem těchto situací zažil hodně,“ vysvětloval Ittrich po zápase novinářům. Pětačtyřicetiletý rozhodčí je totiž povoláním profesionální policista a tak je na tyto situace trénován.

U hráčů na hřišti si svým činem vysloužil respekt, jeden z fotbalistů Mohuče ho okamžitě objal.

V neděli večer se prostřednictvím sociálních sítí ozval i samotný hráč, který nakonec ze situace vyvázl jen s boulí na hlavě.

„Moc děkuji za rychlý zásah a poskytnutou pomoc. Patrickovi Ittrichovi, mým spoluhráčům i lékařům Mohuče,“ děkoval Guilavogui.

Bayern zápas i díky třem gólům Harryho Kanea vyhrál 8:1 a v tabulce bundesligy mu dál patří druhé místo, deset bodů za vedoucím Leverkusenem.

Uměli byste v takovéto situaci správně a bleskově zasáhnout?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00pondělí 18. března 2024. Anketa je uzavřena.

Ne690
Ano258
Autor: