Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Horváth se za Domažlice neprosadil, jeho tým čtyřikrát inkasoval

Sport

  17:04aktualizováno  17:31
ZÁPY/PRAHA - Start bývalého reprezentanta Pavla Horvátha v dresu Domažlic vyvolal v dohrávce 6. kola ČFL v Zápech nebývalý zájem diváků, ale hostujícím fotbalistům k bodům nepomohl. Domažlice prohrály 1:4 a na druhém místě tabulky nadále ztrácejí na vedoucí Bohemians Praha pět bodů.

Kapitán fotbalistů Plzně Pavel Horváth foto: Mafra - Ladislav Němec

Devětatřicetiletý Horváth v úvodu sezony nastupoval v lize za Plzeň, ale s příchodem nového kouče Miroslava Koubka i kvůli zdravotním důvodům vypadl ze sestavy a plnil především novou roli trenérova asistenta.

V Zápech se chopil tradiční dirigentské role. Nejblíže ke gólu měl v první půli, kdy tečovanou střelou trefil tyč. „Chyběl kousek,“ podotkl Horváth. „Po dlouhé době jsem si zahrál celý zápas od začátku. S klukama jsem byl jen včera na tréninku, i to bylo vidět na té souhře. Jsem rád za tuhle možnost a doufám, že to bude v příštích zápasech lepší,“ řekl Horváth po zápase novinářům.

Podle Plzně zatím dohoda zněla jen na toto utkání, o dalším Horváthově působení v Domažlicích se bude teprve jednat. „V sobotu máme s Plzní doma Spartu, Domažlice hrají v neděli. Uvidíme, jak budu v sobotu vytížený. Pokud nenastoupím, myslím, že bych měl za Domažlice zase hrát,“ dodal Horváth.

Pavel Horváth zastavuje Josefa Hušbauera
Srážka kapitánů. Pavel Horváth (vlevo) a Marek Matějovský
Pavel Horváth.
Padající Pavel Horváth.

Hrdinou utkání, které v Zápech sledovalo více než šest stovek fanoušků, byl jiný exligový fotbalista David Kalivoda, který dal dva góly domácího týmu.

Po jednom připojili Jan Jelínek a v nastaveném čase Marin Glasnovič. Domažlický Ludvík Tůma sice dvacet minut před koncem snížil na 2:1, to už ale hosté hráli v oslabení, neboť v 56. minutě přišli o vyloučeného Libora Tafata.

Horváthova přítomnost vzbudila v Zápech, které mají přibližně 700 obyvatel, obrovský zájem diváků. Po závěrečném hvizdu na něj u hřiště čekal zástup žadatelů o podpis a společnou fotografii. „Super, že přišlo víc lidí než normálně. Snad mi z toho něco dají,“ žertoval Horváth. „Nedají? Škoda,“ dodal s úsměvem.

Zápy získaly na vlastním hřišti tři body přesně po měsíci a díky nim se posunuly do první poloviny tabulky na osmé místo.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...