Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Penaltová záhada probouzí teorie o spiknutí

Sport

  9:00
PRAHA - Pokud na tomto místě minulý týden zaznělo, že neproměnění dvou penalt v jednom zápase nemá žádné racionální vysvětlení, ukázalo se, že nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůř!

Slávistický hrdina Zdeněk Šenkeřík se raduje z vítězné branky. foto: Lidovky.cz

Tady se už nabízí jen teorie spiknutí. Ano, představa slávistické kabiny, v níž povstane někdo z lídrů týmu a furiantsky prohlásí: "Když nám ty penalty na rozdíl od Sparty v minulých letech nepískali, tak ať si je teď strčí někam,“ je hodně divoká. Ale má snad někdo lepší řešení této záhady?


Pokud zmíněná konspirační verze neplatí, má před sebou vedení Slavie do příští sezony jednoznačný úkol: najít a angažovat hráče, který nemusí umět nic jiného než se alespoň občas trefit ze značky pokutového kopu do branky. Úkol to není obtížný, takových hráčů je přece dostatek v každém okresním přeboru a prakticky zadarmo.


Ale abychom jen nekritizovali. Červenobílí nevyslyšeli bezbožná přání sparťanských příznivců a nejenže se po nešťastném zápase v Plzni psychicky nesložili, ale Liberec, jeden z nejlepších týmů jara, jednoznačně přehráli. To se v žádném případě nedá říct o víc než šťastném vítězství Sparty nad předposledním Kladnem. Pokud tento trend vydrží, čekají nás už jen příjemné chvíle.


Martin Cihelka

Autor (39) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Autor:

Jak správně ochránit děti před úžehem? Omezte nosítka i šátky
Jak správně ochránit děti před úžehem? Omezte nosítka i šátky

Úžeh je přehřátí organismu, ke kterému dochází při nadměrnému vystavení těla přímému slunečnímu záření. Nejčastěji se projevuje malátností, bolestí...