Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Penaltové drama poslalo dál Turky

Sport

  23:44
VÍDEŇ - Fotbalisté Turecka postoupili poprvé v historii do semifinále evropského šampionátu. Do boje o medaile je poslala dnešní výhra nad Chorvatskem, o které rozhodli na stadionu ve Vídni až v penaltovém rozstřelu. Po prodloužení skončilo utkání nerozhodně 1:1. Turci se v semifinále utkají s Německem.

Zápas byl velký boj. foto: ČTK

Na góly se dnes čekalo v devadesáti minutách marně. Oba týmy hrály hlavně takticky, hrozili jen ojedinělě. Zdálo se, že utkání bude mít do kvality toho včerejšího hodně daleko, ale to pravé drama si hráči nechali do úplného závěru nastavení. Nejprve se slavilo v táboře Chorvatů, když pár chvil jim patřil postup. Turci jsou však mistři návratů a to potvrdili i dnes. V nastavení prodloužení dokázali zásluhou Semiha vyrovnat a pslat zápas k penaltám.

V pokutových kopech měli Turci více nervů a byli stoprocentní, zatímco jejich soupeř selhal hned třikrát.

Výsledek:

Chorvatsko - Turecko 1:1 (0:0, 0:0), na penalty 1:3

Branky: 119. Klasnič - 120.+2 Semih. Penalty proměnili: Srna - Arda Turan, Semih, Altintop. Neproměnili: Modrič, Rakitič, Petrič. Rozhodčí: Rosetti - Griselli, Calcagno (všichni It.). ŽK: Tuncay, Arda Turan, Ugur Boral, Asik Emre (všichni Tur.). Diváci: 51.428.

Chorvatsko: Pletikosa - Čorluka, Šimunič, R. Kovač, Pranjič - Srna, Modrič, N. Kovač, Rakitič - Kranjčar (65. Petrič) - Olič (97. Klasnič). Trenér: Bilič.

Turecko: Rüstü - Altintop, Zan Gökhan, Asik Emre, Hakan - Mehmet Topal (76. Semih) - Sabri, Tuncay, Arda Turan - Kazim Kazim (61. Ugur Boral), Nihat (117. Karadeniz Gökdeniz). Trenér: Terim.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!