Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Petrohrad má šanci vyšachovat Real Madrid

Sport

  4:00
PRAHA - Dnešní program 5. kola základních skupin Ligy mistrů může za jistých okolností vyřešit všechny postupové tajenky ve čtyřech základních skupinách. Zatím z osmičky týmů, kteří se dnes v Lize mistrů představí jistý postup jen Juventus Turín.

Amauri střílí rozhodující branku zápasu Juventus-Real. foto: ČTK

Velké překvapení se může naopak zrodit právě ve skupině „smrti“. Pokud Real zaváhá na půdě ambiciózního nováčka BATE Borisova a Zenit porazí uvolněný Juventus, před posledním kolem bude ruský tým před vzájemným zápasem ve výhodnější pozici. Real navíc trápí řada zraněných hráčů – celkem se bylo v této sezóně mimo rovných dvacet hráčů "Bílého baletu".

A pokud by královský klub zaváhal, může se definitivně zlomit trenérská židle pod koučem Schusterem. Ten je v nemilosti fanoušků a ani vedení týmů již trpělivostí nepřetéká. Kdo se nakonec dnes večer bude radovat? O důležitosti zápasu na půdě nováčka soutěže svědčí i slova z tábora nejúspěšnějšího týmu Ligy mistrů (spolu s PMEZ). "Pro nás je to až do Vánoc asi nejdůležitější zápas. Pro BATE ale bude hrát domácí prostředí a také počasí," varoval obránce španělského giganta Michel Salgado.

Pokud Aalborg uhraje remízu se Celtikem Glasgow, definitivní krok do jarní části udělají bez ohledu na výsledek vzájemného souboje Villarreal a Manchester United. Fanoušci očekávají další opatrné utkání, ve třech dosavadních utkáních ještě nepadl gól.

Ofenzivu "Rudých ďáblů" oslabí absence kanonýra Berbatova a možná také Ronalda. Hvězdný Portugalec odkulhal s bolestmi ze sobotního zápasu na hřišti Aston Villy (0:0), ovšem dnes dopoledne působil na tréninku velmi svěžím dojmem.

Hrozivé fotbalové časy zažívá také další anglický gigant – Arsenal Londýn. Toho kromě zraněných hráčů oslabují také půtky uvnitř týmu. Ty vyvrcholily minulý týden veřejnou kritikou dnes již bývalého kapitána "Gunners" Williama Gallase. Manažer týmu mu odebral kapitánskou pásku, kterou bude navlékat Cesc Fabregas a navíc hráče vyřadil z týmu. Po víkendovém výprasku od Manchesteru City 0:3, vzal franouzský kouč svého krajana na milost a to týmu jej vrátil. Zda to pomůže Arsenalu vybřednout z krize se ukáže dnes.

Úterní program 5. kola (začátky ve 20:45):
Skupina E: Villarreal - Manchester United (ČT2), Aalborg - Celtic Glasgow.
Skupina F: Bayern Mnichov - Steaua Bukurešť, AC Fiorentina - Olympique Lyon.
Skupina G: Fenerbahce Istanbul - FC Porto, Arsenal - Dynamo Kyjev (ČT4).
Skupina H: BATE Borisov - Real Madrid, Zenit Petrohrad - Juventus Turín (18:30).

Autoři: