Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Pinc odchází z Vítkovic

Sport

  16:53
OSTRAVA - Hokejový gólman Marek Pinc je na odchodu do Jekatěrinburgu, kde bude další českou posilou nováčka ruské superligy. Devětadvacetiletý účastník posledních dvou mistrovství světa dostal od Vítkovic souhlas k přestupu a v Rusku dolaďuje podmínky kontraktu.

Marek Pinc na Utkání hvězd sleduje sličné modelky, jak důkladně čistí jeho brankoviště. foto: Lidové noviny

"Bylo to na Markovo přání. Chtěl být v týmu jedničkou, což jsme mu nemohli slíbit, takže využil nabídku odejít," uvedl na klubovém webu vítkovický trenér a generální manažer Alois Hadamczik. Pinc minulou sezonu zahájil ve Vítkovicích, ale v jejím průběhu ho klub uvolnil na hostování do Liberce. Na letní přípravu se však vrátil do Ostravy a znovu se měl poprat o místo jedničky se zkušeným Martinem Pruskem.

 Na Pincovu pozici nyní povýší týmová trojka Jakub Štěpánek. "Oba to jsou vynikající brankáři. Třetím by měl být Vošvrda, se kterým se počítá i v reprezentační dvacítce," podotkl Hadamczik. Jekatěrinburg angažoval už třetí českou posilu. Dres účastníka nové Kontinentální ligy budou oblékat i obránce Radek Philipp, který přišel z Ufy, a bývalý útočník Plzně Tomáš Divíšek.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!