Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Finálové turnaje Planeo Cupu startují nejstarší kategorií

ilustrační snímek foto: www.planeocup.cz

První finálový turnaj Poháru mládeže fotbalové asociace, který se hraje pod názvem Planeo Cup, o víkendu startuje. Dvoudenní klání v nejprestižnější kategorii do 13 let hostí Vysoké Mýto.
  11:48

Jde o jedenáctý ročník Poháru mládeže FAČR. Co víkend, to jedna kategorie od U13 až po nejmladší U8.

Z celkového počtu 924 týmů z 260 klubů se v každé věkové kategorii probojovalo do jarních bojů čtyřiadvacet nejlepších týmů.

„Jde o úžasný projekt, pro samotné děti i jejich rodiče. Sám jsem v minulosti na několika finálových turnajích byl a moc se mi líbilo tak dětská soutěživost, entuziasmus, radost a emoce,“ poznamenal někdejší reprezentant Jan Suchopárek, v současnosti úspěšný trenér české jedenadvacítky.

Vedle Vysokého Mýta hostí finálové turnaje také Uničov, Benešov, Hlučín, Kuřim a Varnsdorf.

Výjimečný zážitek to jistě bude pro hráče malých klubů, které se do finálových turnajů probojovaly překvapivě. Například Bojkovice, Nemošice, Choceň, Ivančice nebo Vestec mají možnost se potkat se Spartou, Slavií či Baníkem Ostrava.

„Společně s novým partnerem Planeo Cupu, společností Hisense, jsme připravili velké množství novinek, na které se mohou účastníci finálových turnajů tento ročník těšit,“ řekl Tomáš Opluštil, ředitel maloobchodní sítě Planeo.

„Stovkám dětí i jejich rodičům turnaje přinesou úsměv a jsme proto rádi, že je značka Planeo titulárním partnerem této významné sportovní akce a že má podporu i tak silného hráče v oblasti sponzoringu fotbalu na světové úrovni.“

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...