Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Prázdný sektor v Plzni. Šílené ceny, zlobili se fandové Bayernu, neviděli gól

Pohled do sektoru fanoušků Bayernu Mnichov na plzeňském stadionu. foto: AP

První gól svých oblíbenců v Plzni ani neviděli. Sektor německých fanoušků Bayernu Mnichov totiž zůstal při duelu fotbalové Ligy mistrů ve Štruncových sadech během úvodních dvanácti minut takřka prázdný. Z rohu stadionu křičel pouze výmluvný vzkaz: „70 euro za vstupenku? Nas.... si!“
  7:01aktualizováno  17:48

Fanoušci Bayernu v Česku protestovali proti nepřiměřeně vysokým cenám vstupenek. Poukázali na fakt, že cena lístků do hostujícího sektoru byla pětinásobně dražší než na běžné plzeňské zápasy.

„Nesmyslně přemrštěné ceny vstupenek jsou opakujícím se a nikdy nekončícím příběhem v zápasech Champions League,“ stojí v prohlášení, které fanoušci Bayernu zveřejnili na sociálních sítích.

Sektor v Plzni zaplnili po necelé čtvrthodině za nepříjemného pištivého zvuku, který připomínal alarm. V tu chvíli na sebe strhli pozornost celého stadionu.

„Jsme tady a nesouhlasíme s tím, jak se k nám chováte!“

Bayern mezitím na trávníku dominoval. I když někteří hostující fotbalisté hráli v Plzni sotva na půl plynu, na odevzdaného soupeře, úřadujícího českého šampiona, to v prvním poločase stačilo. Hosté nastříleli Viktorii čtyři góly a Plzeň si i vzhledem k dění na tribunách zadělala na ostudu na druhou.

Po pauze pak dojem na hřišti vylepšila, zlepšila se a dvěma góly zkorigovala skóre na 2:4.

Sedmdesát eur, to je v přepočtu přes 1 700 korun. A je to také limit, který stanovila UEFA na cenu vstupenek pro fandy v sektorech hostí, již obvykle musí vynaložit ještě další nemalé finance, aby mohli sledovat svůj oblíbený tým v Lize mistrů na výjezdech.

Příznivci Bayernu považují zmíněný strop za výsměch, je podle nich mimo realitu. „Fanoušci jsou obraní do posledního haléře.“

Zároveň kromě znechucení se současným fotbalem a jeho komercionalizací vyjádřili částečné pochopení pro snahu Plzně na jedinečných evropských zápasech s giganty něco vydělat.

„Současný systém evropského fotbalu motivuje zejména menší kluby k tomu, aby se snažily získat co nejvíce peněz,“ uvádějí v prohlášení. „Ale vzhledem k obrovským částkám, které Plzeň získala za účast v soutěži, by měla být schopna vlastním i soupeřovým fanouškům nabídnout vstupenky s férovými cenami.“

„Cena 70 eur za zápas ve skupině je každopádně ostuda!“

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!