Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Plzeň přijde o svou největší hvězdu, Hrošovský v srpnu zamíří do Genku

Sport

  15:15
genk/praha - Plzeňský středopolař Patrik Hrošovský se přiblížil odchodu do Belgie. Podle tamních médií je slovenský fotbalový reprezentant už v Genku na zdravotních testech, Viktorii by však měl opustit až po kvalifikaci o Ligu mistrů.

Patrik Hrošovský (vpravo) odejde v srpnu do Genku. foto: ČTK

Kluci jako Limberský se mi vryli pod kůži. Petrželu bych si nechal vytetovat, tvrdí šéf Plzně Šádek

Belgické sportovní deníky mají jasno. „Patrik Hrošovský se ženou v sobotu přiletěli do Bruselu, v neděli vyrazili do Genku a dnes hráč podstupuje zdravotní testy,“ uvádí třeba Het Nieuwsblad s tím, že dohoda je na spadnutí.

Hrošovský nicméně neposílí belgického šampiona okamžitě, Plzeň požaduje, aby jí ještě pomohl v bitvách o postup do skupiny Ligy mistrů – ve druhém předkole narazí 23. července na Olympiakos Pireus, o týden později hraje odvetu v Řecku.

Pokud by postoupila, má na podzim jistou minimálně základní skupinu Evropské ligy. A za sedmadvacetiletého záložníka může obdržet až šest milionů eur (téměř 153 milionů korun).

Adam Hložek v souboji s Patrikem Hrošovským
Utkání 14. kola první fotbalové ligy: Baník Ostrava - Viktoria Plzeň, 3....

„Patrikovi jsme odchod slíbili již třikrát a vždy ho nakonec zlomili, aby u nás zůstal. A on to vzal a hrál výborně,“ uvedl plzeňský generální ředitel Adolf Šádek na soustředění v Rakousku.

„Ukázal skvělý charakter. Na galavečeru Ligové asociace vedle mě posadil svou manželku a byli na mě dva. Vycítil jsem, že mají o změnu velký zájem, což je v sedmadvaceti letech logické. Proto přiznávám, že Patrik může přestoupit,“ dodal.

Hrošovský, jenž Plzni patří od léta 2011, by v Genku mohl zaujmout místo po Ruslanu Malinovském – ukrajinský reprezentant s mužstvem neodcestoval na soustředění a chce odejít.

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...