Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Plzeň se mi líbí, před Vrbou smekám, chválí soupeře trenér Neapole

Sport

  21:00
PLZEŇ - I přes nepříznivý výsledek 0:3 v prvním utkání nehodlají fotbalisté Neapole odvetu 2. kola Evropské ligy v Plzni vypustit. Trenér Walter Mazzarri k utkání přistupuje stejně, jako kdyby úvodní duel vyhrál. Věří, že v možnostech jeho týmu je odvrátit vyřazení, přestože respektuje kvalitu Plzně a smeká před prací svého trenérského kolegy Pavla Vrby.

Trenér fotbalistů Neapole Walter Mazzarri foto: ČTK

V Itálii se spekuluje, že Mazzarri už Evropskou ligu vypustí a bude své hvězdy šetřit na italskou ligu, to však na předzápasové tiskové konferenci kouč Neapole odmítl. "Odvetu bereme se vší vážností a budeme se na ni připravovat stejně, jako kdybychom první duel vyhráli. Sice musím zároveň myslet na to pondělní utkání proti Udine, ale určitě se budeme snažit duel s Plzní zvrátit," řekl Mazzarri.

K TÉMATU

Svá slova doložil i tím, že do Plzně přivezl všechny hráče až na nemocného Marka Hamšíka. "Je to pro nás důležitý zápas a je správné, aby se ho účastnili všichni. Nic nevypouštíme a budeme hrát naplno," doplnil Mazzarri. Zatím však prý ještě netuší, jakou sestavu do utkání pošle. "Mám ještě trénink, abych se definitivně rozhodl. Absence Hamšíka mě mrzí, ale ostatní hráči se ho budou muset pokusit nahradit," dodal. Klíčem k úspěchu podle něj bude zejména mnohem lepší produktivita, než jakou jeho svěřenci předváděli v posledních zápasech.

"Nebyli bychom první, kdo by otočil skóre 0:3"

"Ve druhé půli jsme proti Plzni nehráli špatně, jen jsme neproměňovali své šance. Musíme tedy v naší hře zcela změnit především jednu věc a to konečně střílet góly," prohlásil kouč Neapole. Tuší však, že proti Plzni bude otočení nepříznivě se vyvíjejícího souboje hodně těžkým úkolem. "Věděli jsme už před prvním utkáním, že je to silný soupeř. A v zápase nás o tom přesvědčila. Plzeň se mi jako tým líbí celkově a smekám před tím, jakou práci tam odvádí trenér Vrba," pochválil svého trenérského kolegu.

Také hráči jsou si vědomi, že otáčet skóre 0:3 bude hodně složité, chtějí se o to však pokusit. "Nebyli bychom první, komu by se to podařilo. Třeba loni se to proti nám povedlo Chelsea," připomněl útočník Emanuele Calaio osmifinálový souboj z minulé sezony Ligy mistrů, ve kterém Chelsea vyhrála odvetu 4:1 a postoupila na úkor Italů.

Hodně by jim prý pomohl rychlý gól. "Bylo by dobré, kdybychom dali gól či dva v první půli a v závěru zabrat a výsledek zvrátit. Každopádně se pokusíme napravit to, co se nepovedlo v Neapoli. Chceme hrát tak, že i kdybychom vypadli, abychom se za náš výkon nemuseli stydět a že jsme do toho dali všechno," dodal Calaio.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...