Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

12.
Obrovská šance domácích. Po nepřehledné situaci ve vápně Plzně vytlačil z brankové čáry střelu Lafaty jeden z hostujících obránců.
8.
gól
Rychlé sparťanské vedení! Costa si naběhl za plzeňskou obranu a dostal ideální pas od Matějovského. Poté rychlý obránce Pražanů našel uvnitř velkého vápna volného Přikryla, který měl čas přesně zamířit a střelou k tyči překonal brankáře Bolka.
5.
důležité
První žlutá karta. Plzeňský záložník Hořava objal kolem pasu unikajícího Váchu. Ač sám utržil úder loktem do obličeje, viděl žlutý trest.
2.
Po faulu na sparťanského kapitána Davidu Lafatu zahrávali domácí první standartní situaci. Byl z toho však jen odkop od plzeňské branky.
1.
Zahájeno. Těšme se na více než 90 minut toho nejlepšího, co může český fotbal nabídnout.
Všech 22 hráčů už nastoupilo na trávník. Hlavním rozhodčím je Jiří Jech.
Trenér Sparty Vítězslav Lavička k absenci Ladislava Krejčího: "Ještě dnes dopoledne jsme zvažovali, že Láďu Krejčího nasadíme do hry. Nakonec po konzultaci s lékaři jsme se definitivně rozhodli, že ho budeme šetřit na další, neméně důležité zápasy."
Obě nejdiskutovanější jména se nakonec do základní sestavy nepostaví. Sparťan Ladislav Krejčí ještě není po zranění zcela fit. Od první minuty nenaskočí ani Jan Rezek, který se vrátil do Plzně teprve v pátek z angažmá v Číně.
Sestava Sparty: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Hušbauer, Vácha, Matějovský - Dočkal, Lafata, Přikryl. Sestava Plzně: Bolek - Řezník, Procházka, Čišovský, Limberský - Horváth, Hořava - Tecl, Kolář, Ďuriš - Wágner.
Na vyprodané Letné se odehraje šlágr fotbalového jara. Sparta vede po 18 odehraných zápasech tabulku o 5 bodů právě před druhou Plzní. Pokud by Západočeši nepřivezli z Prahy ani bod, museli by ve zbývajících 11 ligových duelech spoléhat na málo pravděpodobný kolaps Sparty, která by jim ještě umožnila o titul zabojovat.
Vítejte u sledování on-line reportáže ze zápasu Sparta - Plzeň. Úvodní hvizd je naplánován na 20:00.