130 let
37
Václav Pilař vidí žlutou kartu. Napomenutí obdržel po strkanici s Váchou, který ho připravil o míč. Oba kohouti si poté vyměnili několik ostrých pohledů. Kartu však obdržel jen Pilař.
35
Konaté si u postranní čáry pohlídal čiperného Pilaře, krátce nato ale Západočeši přeci jen zakončili. Jmenovitě Vaněk, jeho pokus ale nebyl z kategorie nebezpečných. Pomalý míč se snášel přesně do Bičíkovy náruče.
34
Pražané si moc neví rady. Jejich kombinace často končí kousek za polovinou hřiště. Plzeň je aktivnější, dvě branky domácí výběr viditelně povzbudily.
32
Mizerná střela Limberského. Kapitán Viktorie dostal nabito na hranici vápna, ale rána mu vůbec nesedla. Balon prolétl několik metrů nad břevnem.
31
Plzeň zahrávala jeden z dalších rohů. Míč propadl až na penaltový puntík, odkud mohl zakončit Procházka. Včas mu však ve střele zabránil Holek. Další nebezpečí už hosté zažehnali včas.
30
První žlutá karta v utkání. Vyfasoval jí Ladislav Krejčí, jenž zezadu a na polovině hřiště zbytečně přidržel protihráče.
28

Marek Matějovský (na snímku vlevo), odvádí v centru zálohy standardně spolehlivý výkon. Ale se spoluhráči zatím hledá recept na plzeňskou obranu marně.

  • Zleva Marek Matějovský ze Sparty a Patrik Hrošovský z Plzně. / Autor: ČTK

27
Tak až teď... Viditelnost se zase zhoršila a opět se nehraje. Sudí diskutuje s trenéry, hlasatel na hříšníky znovu zvedl hlas.
25
Na hrací plochu znovu přilétla dýmovnice. Rozhodčí Jílek ale prozatím nechává hru plynout. Míč se kutálí kolem středového kruhu, oba celky se střídají v jeho držení.
23
GÓL! Viktoria vede nad Sparto už 2:0.. Plzeňské publikum znovu bouří. A potlesk sklízí především Václav Pilař. Drobný fotbalista odvedl na levé straně velký kus práce, nalepil na sebe soupeře a skvěle vysunul kupředu Hořavu. Ten běžel sám na Bičíka a nezahával.
21
Hořava zakličkoval a z dvaceti metrů prověřil Bičíkovu pozornost. Gólman Sparty, jemuž ve výhledu stále částečně brání hustý dým, balon s přehledem lapil.
20
Letenští uklidňují hru. Lafata teď centroval do pokutového území, ale Hejda míč odvrátil. Kadeřábek vzápětí na chytrý pas Matějovského nedosáhl.
18
Ukázkový skluz Brabce! Sparťanský stoper ve vlastním vápně zariskoval, když padl pod nohy rozběhnutému Holendovi. Počínal si však na jedničku: čistě zasáhl balon a uzmul soupeři šanci.
17
Západočeši jsou na koni, protivník rázem neví kudy kam. Brzký gól může každopádně atraktivitě duelu prospět.
16
Po krátké pauze se znovu hraje. Vaněk mířil doprostřed branky, ale jeho střela byla tečovaná. Bičík měl co dělat, nebezpečí však zažehnal.
14
Hra je přerušena, krátce po prvním gólu přilétla ke sparťanské brance dýmovnice. Do oblaku dýmu se ponořila třetina hřiště, neukázněné fanoušky už napomíná hlasatel.
12
GÓL! Plzeň vede ve dvanácté minutě 1:0. Prosadil se Lukáš Hejda, který si naskočil na zadní tyči na centr od rohového praporku a přesnou hlavičkou pokořil Bičíka. Ten si na míč sáhl, ale vyškrábnout jej nedokázal.
10
Hned z protiútoku bylo rušno před svatyní Viktorie. Míč poskakoval v okolí malého vápna a do sítě se ho snažil napálit Dočkal, jenže trefil jen klubko blokujících hráčů.
9
Buldok Holenda se protlačil až do pokutového území soupeře. Zadák Holek ho ovšem ke střele nepustil, tělem si soka ukázkově odstavil. Bičík bude rozehrávat od vlastní svatyně.
8
Pilař se pěkně uvolnil na levém křídle a naservíroval míč před šestnáctku Vaňkovi. Ten udělal dva rychlé kroky a z běhu pálil. Byl v nadějné pozici, ale technická střela se mu nepovedla - točila se od vzdálenější tyče.