Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Plzeň v pohárové odvetě s Jihlavou prohrála, přesto postupuje

Sport

  20:24aktualizováno  22:05
JIHLAVA - Vítězství bylo k ničemu, naopak porážka byla důvodem k oslavě. Jihlavští fotbalisté ve čtvrtfinálové odvetě domácího poháru porazili Plzeň 3:2, ale do semifinále postoupil západočeský tým. První zápas vyhrál 1:0 a dál jde díky gólům vstřeleným na hřišti soupeře. V semifinále se utká s Brnem.

Straknice před plzeňskou do brankou. Roli obranáře plní Pavel Horváth. foto: MAFRA - Jaroslav Šnajdr

Jihlava na rozdíl od Plzně nenasadila nejsilnější sestava, přesto favorita potrápila. A nebýt kontroverzního rozhodnutí sudího Jecha, který v 50. minutě za stavu 2:1 pro domácí odpískal penaltu za sporný zákrok na Hořavu...

Ohlasy trenérů

Petr Rada (trenér Jihlavy): "Samozřejmě nás mrzí, že jsme nepostoupili, protože jsme se chtěli pokusit přes Plzeň přejít. Na druhé straně jsme doma neprohráli, a to se počítá. Věděli jsme, jaký výsledek musíme uhrát, ale bohužel se to nepodařilo. Harba nehrál od začátku, protože máme vyrovnaný kádr a sestavu můžeme různě točit. Jsem rád, že kluci, co byli na hřišti, podali dobrý výkon." 

Dušan Uhrin ml. (trenér Plzně): "Začali jsme velice dobře, ale po našich hrubých chybách jsme si to zdramatizovali. Ve druhé půli jsme dominovali, ale zase jsme si to zbytečně zkomplikovali. Doufám, že v neděli to bude jiné utkání, protože doma potřebujeme vyhrát. Penalta byla, když ji rozhodčí písknul. Ještě jsem to ale neviděl, tak k tomu nemám víc co říci."

Přitom Plzeňští měli všechno ve svých rukách, od 15. minuty vedli díky Teclovi. Jihlavský odchovanec se prosadil proti svému bývalému klubu po brejkové situaci.

Ale po půlhodině během chvíle domácí otočili. Mešanovič po autovém vhazování přistrčil Karlíkovi, který zblízka překonal Bolka. Druhý gól jde na vrub právě plzeňského náhradního gólmana, který zaváhal při rozehrávce, Mešanovič ho o míč obral a z 25 metrů střílel do prázdné brány.

O postupu do semifinále rozhodla Plzeň v úvodu druhé půle. Hořava si na pravé straně pokutového území nabíhal na aut, mířil ven z vápna, když po souboji s jedním z jihlavských hráčů upadl. Penalta. Kovařík ji proměnil a nasměroval Plzeň k postupu.

Jihlava by v tu chvíli musela vstřelit dva góly, aby Plzeň vyřadila. Dala však jen jeden a to ještě v samém závěru. V semifinále se západočeský tým utká s Brnem, druhou dvojici tvoří Jablonec se Spartou.

Jihlava - Plzeň 3:2 (2:1)

Branky: 32. Karlík, 37. Mešanovič, 90. Vepřek - 15. Tecl, 50. Kovařík z pen. Rozhodčí: Jech - Urban, Dobrovolný. ŽK: Karlík, Mešanovič - Kolář, Hejda, Hořava, Limberský. Diváci: 3389. První zápas: 0:1.

Jihlava: Hanuš - Jánoš, Šourek, Krejčí (71. Kučera), Josl (77. Vepřek) - Kukol, Karlík, Koloušek, Kosak - Přeučil, Mešanovič (74. Harba). Trenér: Rada.

Plzeň: Bolek - Řezník, Hejda, Procházka, Limberský - Hořava, Horváth (90. Končal) - Petržela (86. Ďuriš), Kolář, Kovařík - Tecl (59. Wágner). Trenér: Uhrin ml.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!