Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Poláci dostali gól přes celé hřiště

Sport

  10:03
CHORZÓW - Krátce před odletem do dějiště mistrovství světa prohráli polští fotbalisté 1:2 s Kolumbií a vlastní fanoušci je vyprovodili do Německa pískotem. Jihoameričané, kteří se na šampionát neprobojovali, navíc zvítězili také díky kurióznímu gólu brankáře Luise Martineze.

Hráči Kolumbie objímají svého gólmana, který překonal polský protějšek. foto: JANEK SKARZYNSKIAFP

Martinez v 64. minutě vykopl míč z ruky co nejdále od branky a k překvapení všech i jeho kolegy na druhé straně Tomasze Kuszczaka skončil míč po jednom odrazu od země v síti. Kolumbijci díky tomu zvýšili na 2:0 a diváci v Chorzówě se pro zbytek zápasu obrátili proti svým hráčům. „Ještě jeden, ještě jeden,“ skandovali, kdykoli se hosté přiblížili ke Kuszczakově brance. Pětadvacet tisíc naštvaných fanoušků pak neusmířilo ani snížení Ireneusze Jelena v první nastavené minutě.

Kuriózní gól zde


„Nemá cenu mluvit o krizi, jsme stále ještě v přípravě,“ rozháněl po zápase chmury kouč Pawel Janas. Ten byl před časem tvrdě kritizován, že do týmu nezařadil gólmana FC Liverpool Jerzyho Dudka.

„Oba brankáři pustili góly, které měli chytit,“ zmínil Janas první gól Kolumbie, kterému nezabránil Boruc. „Ale jsou v dobré formě. Dudek také často chyboval a dostal se z toho,“ prohlásil kouč.

V dalším přípravném zápase museli Němci děkovat brankáři Jensi Lehmannovi, že neprohráli s Japonskem. Po vynikajícím výkonu gólmanské jedničky a mladého Sebastiana Schweinsteigera nakonec Klinsmannovi svěřenci uhráli v Leverkusenu rozpačitou remízu 2:2.

Japonci sahali po výhře do 76. minuty, kdy ještě díky dvěma gólům Takahary z Hamburku vedli 2:0. Pak však využil Schweinsteigerův pas ke snížení kanonýr Klose a poté sám záložník Bayernu vyrovnal hlavou.

Výsledky: Polsko - Kolumbie 1:2 (90.+1 Jelen - 20. Murillo, 64. Martinez), Chile - Pobřeží slonoviny 1:1 (77. Suazo - 71. Dindane z pen.), Německo - Japonsko 2:2 (57. a 65. Takahara - 76. Klose, 80. Schweinsteiger), Uruguay - Libye 2:1 (15. Vigneri, 34. Abreu - 62. El Taib), Argentina - Angola 2:0 (28. Maxi, 36. Sorin), Anglie - Maďarsko 3:1 (47. Gerrard, 51. Terry, 83. Crouch -55. Dardai).
Autor:

Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?
Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?

Zuzana Bergrová, bývalá vrcholová sportovkyně, si pro svého syna doběhla do spermobanky. O životě single mámy píše úspěšný blog „Plody dna: Příběhy...