Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Policie našla u fandů Brna i výbušniny

Sport

  20:56
PRAHA - Podomácku vyrobené granáty, baseballové pálky, násady ke krumpáčům, nohy od stolů, různé tyče a boxery objevili policisté v autobusech a autech, jimiž dnes odpoledne cestovalo do Prahy na utkání první fotbalové ligy mezi Brnem a Bohemians 1905 zhruba 150 brněnských fanoušků.

Policisté u některých příznivců Brna našli podomácku vyrobené výbušniny, dýmovnice a další předměty, které by mohly sloužit při případných potyčkách (na snímku). foto: ČTK

Policisté předvedli na místní oddělení jednoho z nich, u něhož objevili vojenskou pyrotechniku - ruční dýmový granát. S tímto mužem bylo zahájeno trestní řízení kvůli nedovolenému ozbrojování.

Policisté zastavili zhruba 150 brněnských příznivců jedoucích ve dvou autobusech, jednom mikrobusu a sedmi osobních autech v Hájích na okraji Prahy. Kontrolovali je, zda u sebe mají předměty, jež by v případné potyčce mohli použít, ale také to, zda mají v pořádku osobní doklady a zda mezi nimi nejsou celostátně hledané osoby. Po kontrole se zhruba 100 příznivců částečně vydalo na stadion Bohemians a částečně zpět do Brna. Zbylých asi 50 policisté dále kontrolovali.

Dalších šest lidí předvedli policisté v průběhu utkání - jednu brněnskou fanynku kvůli výtržnictví a pět dalších lidí kvůli ověření totožnosti.

Autor: