Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Fotbalisté Polska mají nového trenéra. Odvolaného Santose střídá Probierz

Michal Probierz, nový trenér fotbalové reprezentace Polska. foto: Profimedia.cz

Novým trenérem fotbalistů Polska, kteří jsou soupeřem českého týmu v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2024, se stal Michal Probierz. Nahradil odvolaného Fernanda Santose. Informoval o tom polský svaz.
  11:33

Probierz poprvé povede národní tým v říjnových kvalifikačních zápasech s Faerskými ostrovy a Moldavskem. „Jde o nejlepší možnou volbu. Přeji novému trenérovi hodně štěstí,“ uvedl předseda polského svazu Cezary Kulesza.

Padesátiletý Michal Probierz dosud působil u polského výběru do 21 let. Před tím mimo jiné vedl Jagiellonii Bialystok a Cracovii Krakov, se kterými vyhrál národní pohár. V roce 2010 byl vyhlášen nejlepším polským trenérem.

U národního týmu nahradil osmašedesátiletého Santose, který byl kvůli špatným výsledkům odvolán. Pod vedením portugalského kouče Polsko do evropské kvalifikace vstoupilo porážkou 1:3 v Praze a po pěti kolech mu s šesti body patří předposlední čtvrtá příčka.

V čele tabulky kvalifikační skupiny E je Albánie se ziskem deseti bodů. Český tým na druhé příčce má osm bodů stejně jako třetí Moldavsko. Poslední místo patří Faerským ostrovům, které dosud získaly jediný bod.

Autoři: ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...