Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Pöpperle je zpět

Sport

  14:42
PRAHA - Hokejový brankář Tomáš Pöpperle se po třech letech vrací do pražské Sparty.

Sparťanské gólmany posílil navrátilec Pöpperle. foto: Alžběta Jungrová, Lidové noviny

Třiadvacetiletý gólman, který se v uplynulých sezonách neúspěšně snažil prosadit do kádru Columbusu v zámořské NHL, se podle svého zástupce Jaromíra Henyše dohodl s pražským klubem na podmínkách smlouvy, kterou by měl podepsat na přelomu dubna a května.

"Všechno zbývá doladit administrativně, ale na věci to nic nemění. Tři roky se snažil uplatnit v Columbusu. První strávil v německém Eisbärenu, další dva pak převážně na farmě. Do NHL se dostal, ovšem pořádnou příležitost mu nedali. Proto se nyní rozhodl, že půjde zpátky," řekl Henyš internetovému serveru hokej.cz.



Pöpperle odešel ze Sparty v roce 2005, kdy podepsal tříletý kontrakt s Columbusem. V kempu se ale neprosadil do hlavního týmu a odešel do Eisbären Berlín, s nimiž získal mistrovský titul a dočkal se premiérové pozvánky do národního týmu. Jako trojka se také představil na mistrovství světa v Lotyšsku a získal stříbrnou medaili. Poté se opět vrátil za Atlantik, ale chytal hlavně na farmě. V NHL nastoupil jen k dvěma duelům v loňské sezoně. Celý letošní ročník strávil v nižší AHL.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.