Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Překvapení: Slavistické výsledky kontumovány

Sport

  21:34
PRAHA - Výsledky fotbalistů Slavie Praha v zimní Tipsport lize byly anulovány. Organizátoři soutěže tak reagovali na fakt, že český mistr během víkendu odehrál dva ze tří zápasů ve skupině jen s rezervním týmem a dorostenci. Slávisté se slabší sestavou podlehli Plzni a Příbrami a neuspěli ani v duelu s Bohemians 1905, proti kterým nastoupilo ligové mužstvo.

Vladimír Šmicer po návratu do Slavie. foto:  Tomáš Krist, Lidové noviny

"Organizační výbor konstatoval, že oba starty s kádrem hráčů, který k nim nastoupil, jsou v jednoznačném rozporu s podmínkami účasti," uvedli dnes pořadatelé v prohlášení na serveru efotbal.cz.

V zájmu regulérnosti turnaje se rozhodli, že jednotlivá utkání Slavie nebudou kontumovat, ale pro určení pořadí na prvním až třetím místě ve skupině A budou výsledky tří zápasů červenobílých anulovány. "Aby nebylo narušeno sportovní hledisko a hledisko fair play," stojí v prohlášení.

Slávisté absolvovali o víkendu i halový turnaj v 02 Areně, což ale na postoji organizátorů Tipsport ligy nic nezměnilo. "Rozhodně se nemůžeme ztotožnit s tím, že zde Slavia nehrála s prvním týmem," řekl v neděli ředitel soutěže Jiří Křenek.

Autor: