Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

West Ham přišel o výhru v závěru, Coufal nedohrál. Liverpool soupeře deklasoval

Tomáš Souček (uprostřed) z West Hamu v interakci s rozhodčím Michaelem Salisburym foto: Reuters

Hrozivý závěr zápasu prožili fotbalisté West Hamu. V nastavení nejprve dostal červenou kartu český reprezentant Vladimír Coufal a vzápětí dokázal Sheffield z penalty srovnat na konečných 2:2. Ve druhém nedělním utkání 21. kola anglické ligy Liverpool zvítězil na hřišti Bournemouthu s přehledem 4:0.
  19:42

Sheffield byl v utkání aktivnější, přesto po necelé půlhodině prohrával po trefě Corneta. Na tu však dokázal krátce před přestávkou zareagovat Bereton Diaz. Ve druhé půli se oba celky směrem dopředu trápily a hosty nakonec musela vysvobodit až penalta. Tu po faulu na Ingse proměnil Ward-Prowse.

Když dostal v první nastavené minutě za nešetrný zákrok červenou kartu domácí Brewster, vypadalo to, že si West Ham výsledek pohlídá. Jenže během tří minut dostal dvě žluté karty Coufal a následně Areola špatně načasovaným výběhem zavinil penaltu a sám se zranil.. Na pokutový kop se do brány postavil Fabianski, ale pokus McBurnieho chytit nedokázal.

James Ward-Prowse (vpravo) z West Hamu úspěšně zakončuje proti sheffieldskému...

Poslední Sheffield v lize inkasoval po 21 kolech už 51 branek. Rychleji se podařilo dostat 50 branek pouze Barsnsley v sezoně 1997/98 (19 kol). West Ham v novém roce stále nezvítězil, k tomu vypadl s Bristolem z Anglického poháru a v tabulce mu patří šestá příčka se ztrátou osmi bodů na první čtyřku.

Liverpool v prvním poločase možná pocítil absenci své největší hvězdy Salaha, který odjel na africký šampionát. Bournemouth mu toho příliš nedovolil a do přestávky nepadla žádna branka.

Po změně stran ale potřeboval pouze čtyři minuty Núňez, aby otevřel skóre po přihrávce Joty. Ten si pak ještě sám připsal další dva góly a suverénní výkon hostů ve druhé půli zpečetil svou druhou trefou v utkání Núněz. Liverpool si tak upevnil první místo v tabulce, kde má pětibodový náskok před Arsenalem a Manchesterem City. Svěřenci trenéra Guardioly ale mají zápas k dobru.

Bournemouth prohrál druhý zápas po sobě, ale díky vydařené týmové formě v prosinci je dvanáctý s náskokem devíti bodů na sestupové pozice.

Darwin Nunez slaví otevření skóre pro Liverpool v zápase s Bournemouthem

Dva zápasy se hrály také v sobotu. Arsenal si doma s přehledem poradil s Crystal Palace (5:0), Brentford i díky trefě Ivana Toneyho, který se vrátil po osmiměsíčním trestu za sázky, zdolal Nottingham Forrest 3:2.

Pět zápasů jednadvacátého kola bylo k vidění už minulý víkend, poněkud zvláštní režim anglické ligy završí v pondělí duel Brightonu s Wolverhamptonem.

Premier League
21. kolo 21. 1. 2024 15:00
Sheffield United Sheffield United : West Ham West Ham 2:2 (1:1)
Góly:
44. Brereton
90+13. McBurnie
Góly:
28. Cornet
79. Ward-Prowse
Sestavy:
Foderingham – Ahmedhodžić /C/, Trusty (80. Norrington-Davies), Robinson – Bogle, McAtee, Hamer, Souza, Brooks (80. Brewster) – Brereton (67. Archer), Osula (46. McBurnie).
Sestavy:
Aréola (90+12. Fabiański) – Coufal, Mavropanos, Zouma /C/, Palmieri – Souček, Ward-Prowse – Bowen, Fornals, Cornet (70. Johnson) – Ings (90+6. Mubama).
Náhradníci:
Amissah – Norwood, Buyabu, Osborn, Seriki.
Náhradníci:
Cresswell, Casey, Ogbonna, Orford, Scarles, Marshall.
Žluté karty:
38. Hamer, 68. A. Brooks, 75. Ahmedhodžić
Žluté karty:
42. Ward-Prowse, 90+3. Coufal
Červené karty:
90+1. Brewster
Červené karty:
90+7. Coufal

Rozhodčí: Salisbury – Mainwaring, West

Počet diváků: 29 164

Přejít na on-line reportáž
Premier League
21. kolo 21. 1. 2024 17:30
Bournemouth : Liverpool FC Liverpool FC 0:4 (0:0)
Góly:
Góly:
49. Núñez
70. Jota
79. Jota
90+3. Núñez
Sestavy:
Neto (C) – Hill (55. Kelly), Mepham, Zabarnyj, Aarons – Christie, Cook (83. Billing) – Tavernier, Kluivert (69. D. Brooks), Sinisterra (55. Scott) – Solanke (83. Moore).
Sestavy:
Alisson – Bradley (83. Beck), Konaté, van Dijk (C), Gomez – Elliott (64. Gravenberch), Mac Allister, Jones (83. B. Clark) – Núñez, Jota (90+4. Gordon), Díaz (64. Gakpo).
Náhradníci:
Travers – Greenwood, Marcondes, Kilkenny.
Náhradníci:
Adrián, Kelleher – Quansah, McConnell.
Žluté karty:
59. Cook
Žluté karty:
66. Bradley, 90+7. Núñez

Rozhodčí: Madley – Bennett, Hopton.

Přejít na on-line reportáž
Autoři: ,