Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav
130 let

Lidovky.cz

Přetahovaná o titul pokračuje

Sport

  21:35aktualizováno  6. dubna 22:21
PRAHA - Sparta je opět minimálně do pondělí v čele první ligy. Rozhodlo o tom dnešní vítězství proti Českým Budějovicím. Mají tak na Slavii opět jednobodový náskok.

Sparťan Kladrubský fauluje brankáře Českých Budějovic. foto: Michal ŠroubekLidovky.cz

České Budějovice znovu přijely do Prahy s podivnou taktikou "nevyhrát", alespoň tak to působí na nezaujatého diváka. Obrana sice pevná, ale s nepochopitelnými okénky. Na druhé straně nulová snaha o útok. Podobně se prezentovali Jihočeši i nedávno na Strahově. Zatímco Slavia se dlouho trápila, Sparta po brance Horvátha zlomila hosty mnohem dříve.

Dvě hodiny předtím skončilo i utkání v Liberci. Mladá Boleslav po nepřesvědčivých výkonech konečně zabrala a odnesl to právě Liberec. Za něj sice opět skóroval kanonýr Kerič, ale hosté se radovali hned dvakrát.

Ve skvělém světle se znovu se dvěma góly předvedl ostravský Svěrkoš. Tentokrát byl sparingem jeho výkonu Jablonec. Bude to na repre?

V sobotu ještě Zlín se Žižkovem hrál bez branek. Hosté takový výsledek uhráli i v minulém kolem. Zlín je doma znovu bez branky. Nuda.

Dnes pokračovalo kolo od pěti hodin na dvou stadionech. Teplice jako jeden z nejhorších týmů na jaře chtěly už konečně vyhrát, ale znovu se jim to nepovedlo. Stejným způsobe málem dopadlo také Brno, ale o tom že všechny tři body zůstanou na Moravě rozhodl minutu před koncem René Wagner.

V přímém boji proti sestupu se dnes v noci utkali Bohemians a Kladno. Poměrně zajímavý zápas dlouho zůstával na stavu 0:0, zejména díky špatné koncovce z obou stran. Hosté pak umlčeli diváky gólem, na který zelenobílí odpověděli až v 93. minutě a týmy se pak rozešly smírně 1:1.

Výsledky:

Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 1:0 (0:0)

Branka: 55. Horváth Pavel. ŽK: - Žižka, Mrkvička. Diváci: 7182.

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 1:2 (0:1)

Branky: 81. Kerič Andrej - 10. Řezníček Jakub, 89. Táborský Ivo. Rozhodčí: Franěk - Slavík, Kubáň. ŽK: Polák - Poláček, Kalina, Řezníček, Hrdlička. Diváci: 5670.

Baník Ostrava - Jablonec 97 3:0 (0:0)

Branky: 59. a 72. Svěrkoš Václav, 49. Neuwirth Aleš. Rozhodčí: Jech - Pospíšil, Gallo. ŽK: Mičola - Hloušek, Klapka. Diváci: 9033.

FC Tescoma Zlín - Viktoria Žižkov 0:0

Rozhodčí: Příhoda - Večeřa, Lakomý. ŽK: Malár - Procházka, Koukal. Diváci: 3086.

1. FC Brno - FK SIAD Most 2:1 (1:1)

Branky: 10. A. Besta Aleš, 88. Wagner René - 3. Rilke Emil. Rozhodčí: Adam - Handlíř, Drastík. ŽK: Lejsal, Siegl, Polách, Trousil. Diváci: 4250.

FK Teplice - Sigma Olomouc 1:1 (1:0)

Branky: 8. Smejkal Michal - 70. Bajer Lukáš. Rozhodčí: Kovařík - Hojsík, Teuber. ŽK: Verbíř, Mareš - Kaščák, Bueno. Diváci: 4095.

Bohemians 1905 - SK Kladno 1:1 (0:0)

Branky: 90. Rezek Jan - 85. Kroupa Karel, Rozhodčí: Matějek - Wilczek , Čecháček, ŽK: Rezek - Hochmeister, Killar, Gross, Diváků: 5842

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!