Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Přichází semifinále Poháru ČMFS

Sport

  14:12
Praha - Fotbalisté pražské Sparty obhajují loňský triumf a nastoupí proti druholigovému týmu Bohemians Praha. Brno se utká s Libercem. Rozhodl o tom dnešní los na Strahově, o který se postaral mistr Evorpy z roku 1976 Antonín Panenka. Brno nastoupí proti Liberci 1. května od 17:00, Bohemians se utkají se Spartou 30. dubna ve stejném čase. Odvety se uskuteční 7. května.

V minulém kole se Sparta s Olomoucí docela natrápila. foto: ČTK

Brno si muselo termín prvního semifinále posunout o jeden den, protože v pondělí 28. dubna jej ještě čeká pondělní ligová dohrávka s Ostravou. Odvety se uskuteční už shodně 7. května. Finálový zápas se uskuteční 13. května, podle šéfa profesionálního fotbalu Iva Lubase by se podle všeho mělo hrát na pražském Strahově. Sparťané letos v poháru útočí na zkompletování pohárového hattricku a po dnešním losu jsou také považováni za jasného favorita na postup do finále.

Ale tak daleko prý ještě zdaleka nehledí a před soubojem s druholigovým soupeřem se prý mají na pozoru. Klub ze Střížkova, který se dlouho pře o jméno a logo s vršovickými "klokany", totiž zažívá povedenou sezonu. Ve druhé lize se drží na druhém  místě a v poháru už na jeho štítu skončily ligové celky Kladna, Plzně a ve středu také Žižkov. "To je pro nás určitě velké varování. Musíme být maximálně obezřetní a nepodcenit žádný detail," řekl po losování prezident Sparty Jozef Chovanec. 

Brno a Liberec touží po účasti v příštím ročníku evropských pohárů a právě přes úspěch v poháru si přání mohou splnit, protože z něj vede cesta do Poháru UEFA. Zatímco Brno si jej ještě může zajistit umístěním v ligové soutěži, pro Severočechy je domácí pohár poslední šancí. Slovan touží navázat na svůj jediný triumf z roku 2000. "Je dobře, že s Brnem hrajeme odvetu doma. Máme silného soupeře, ale aspoň se ukáže, jestli na Evropu máme, nebo ne," bilancoval manažer Josef Jinoch.

Program semifinále Poháru ČMFS:
První zápasy:
Středa 30. dubna: 17:00 Bohemians Praha - Sparta Praha,
čtvrtek 1. května: 17:00 1. FC Brno - Slovan Liberec.
Odvety:
Středa 7. května: 17:00 Sparta Praha - Bohemians Praha, Slovan Liberec - 1. FC Brno.

Autoři: ,

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...