Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Primadony. Podle naštvaného Ronalda nemá Island na ME co dělat, Pepe je za herečku

Sport

  10:00
PAŘÍŽ - Velmi kritický byl po úterní remíze 1:1 s Islandem v Saint-Étienne k výkonu soupeře portugalský kapitán Cristiano Ronaldo. Fotbalisté nováčka mistrovství Evropy si podle hvězdy Realu Madrid bod nezasloužili, protože jen bránili a nechtěli vůbec hrát.

Cristiano Ronaldo v zápase s Islandem. foto: Reuters

„Nepokusili se vůbec o nic,“ citovala Ronalda agentura Reuters. „Jen bránili, bránili, bránili a hráli na protiútoky. A nakonec měli štěstí,“ uvedl jednatřicetiletý útočník, který nastoupil ke 127. utkání za reprezentaci a vyrovnal tím rekordní bilanci Luíse Figa.

Portugalsko vedlo díky gólu Naniho z prvního poločasu, po přestávce ale vyrovnal Birkir Bjarnason. „Měli jsme vyhrát, ale i tak budeme v pohodě. Když jsem viděl, jak slaví remízu, měl jsem pocit, že šampionát vyhráli,“ řekl Ronaldo.

„Bylo to neuvěřitelné. Jen bránili a podle mě předvedli malost, se kterou na turnaji nemůžou nic dokázat,“ dodal hvězdný Portugalec, který odmítl po zápase podat soupeři ruku a vyměnit si s ním dres, čímž na sebe strhl pořádnou vlnu kritiky.

Bývalý anglický reprezentant a nyní obránce Wiganu Stephen Warnock naznačil, že „malost“ v tomto ohledu předvedl spíše Ronaldo: „Ronaldo si odmítl podat ruku s hráči Islandu? Nemá úroveň,“ napsal na Twitter.

Nebyl to ale jen Ronaldo, který pořádně naštval fanoušky a experty. Svoje tradiční kousky jako z Broadwaye předvedl jeho spoluhráč z reprezentace a Realu Madrid Pepe.

Ten neustál souboj s útočníkem Islandu Jonem Bodvarssonem, kterého ještě v pádu stihl počastovat svými kopačkami. Tenhle moment pořádně naštval známého komentátora fotbalového dění a bývalého anglického reprezentanta Garyho Linekera.

„Pepé je gigantický čů...,“ pustil do éteru na sociálních sítích. A nebyl sám. „Proč Pepého rozhodčí netrestají?“ nechápal jeden z nejlepších brankářů 90. let minulého století, Dán Peter Schmeichel.

Ostatně na divadelní vlohy této dvojice upozornil už před duelem islandský kouč Lars Lagerbäck ze Švédska: „Herci Pepé a Ronaldo by se klidně uživili i v Holywoodu.“ Po vzájemném duelu na Euru s ním asi bude polemizovat málokdo.

A co na to samotní hráči Islandu? „Jsme malý ostrov v Atlantickém oceánu a uhráli jsme s nimi bod. Ronaldo neumí prohrávat a o to je to pro nás sladší,“ citoval server BBC obránce Káriho Árnasona. „Právě tyhle komentáře jsou důvodem, proč Lionel Messi bude vždycky o krok před ním,“ dodal.

Mimochodem, co si asi o obou myslí islandský obr Hafthor Björnsson, známý z televizní kultovní série Hra o Trůny, který už před zápasem Ronaldovi skrze sociální sítě vzkázal, že jestli dá islandské reprezentaci na Euru gól, rozdrtí mu hlavu?

Autoři: ,