Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Pro Jarolíma je titul životním úspěchem

Sport

  14:36
PRAHA - Za největší úspěch celé kariéry považuje trenér Karel Jarolím zisk mistrovského titulu s fotbalisty Slavie Praha. Rozhodla o tom remíza Slavie v utkání posledního kola s Jabloncem, které se hrálo na novém stadionu v Edenu.

Karlu Jarolímovi zvlhly nejen oči. foto: ČTK

"Letošní rok bude ve slávistických kronikách zapsán zlatým písmem. Postoupili jsme do Ligy mistrů, otevřeli překrásný stadion a sezonu na něm korunovali ziskem titulu. Možná to stojí za zamyšlení, zda to někomu nepředat," řekl s notnou dávkou nadsázky Jarolím, ale hned všechny ubezpečil, že se těší na další práci ve Slavii.

"Již to, že se podařilo stadion vyprodat naznačuje, že lidé si cestu do Edenu našli. Věřím, že budou chodit i v další sezoně a my se budeme snažit pro to udělat maximum," pokračoval Jarolím.

Jarolím děkuje fanouškům

Podzim prý jeho celek odehrál slušně. "Ale jaro jsme hráli pod tlakem a nebylo lehké se s tím vyrovnat. I hráči jsou jen lidé a jednu chvíli to bylo na odpis. Nakonec se to otočilo a jak se říká: konec dobrý, všechno dobré," oddechl si slávistický kouč.

Po prohře 0:3 se Žižkovem prý již v titul nevěřil. "Soustředili jsme se na to, abychom sezonu zachránili alespoň druhým místem a mohli hrát o Ligu mistrů. Povzbudila nás ale prohra Sparty s Brnem, k čemuž určitě přispělo vyloučení Řepky. Ten výsledek s psychikou Sparty určitě zacloumal," poukázal na nejdůležitější momenty závěru soutěže slávistický kouč.

Do nové sezony si Jarolím přeje štěstí při losu 3. předkola Ligy mistrů. "Bylo by úžasné, kdyby se nám opět podařilo postoupit do této prestižní soutěže. Tam již slabších soupeřů není a musí se jít štěstí naproti. Uděláme vše pro to, abychom se mezi evropskou elitu dostali," slíbil trenér Slavie.

Právě postup do Ligy mistrů považuje Jarolím za začátek úspěšné sezony. "Postup přes Žilinu na penalty, ale hlavně dvě výhry s Ajaxem, to určitě všechny nastartovalo. "Byl bych ale raději, kdyby jsme si titul zajistili již dříve. Rozhodně se to dalo, klíčové byly zápasy se Spartou a Plzní," našel kaz za sezonou Jarolím.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...