Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Proč slávisté neodešli ze hřiště

Sport

  0:01
PRAHA - Komentátor Pavel Čapek během televizního přenosu utkání Bohemians 1905– AC Sparta Praha prohlásil: "Sparta dobře ví, že je lepší mít náskok body čtyři než šest.“ Jakožto stoupenci filozofického realismu mi uniká bohatství postmoderních mystických vhledů, nicméně uznávám, že na uvedené větě, s přihlédnutím k jejímu dialektickému rozměru, asi něco bude.

Letenští vydolovali z Ďolíku jen bodík. foto: ČTK

Těšil jsem se na souboj člověka s klokanem, což bývala v Austrálii oblíbená zábava, dnes už bohužel zakázaná. Přiznávám, že jsem si od toho sliboval mnohem více. Lidské bytosti z Letné i zvířata z Vršovic se rozešly smírně.

Je pravda, že kopanec od klokana bolí, o čemž by mohla vyprávět např. taková Slavia, která u něj v pelíšku dostala dvě pořádné rány, nicméně nezapomínejme, že klokánek v současné době provádí hlubinné potápění u ligového dna.

Kdo by očekával, že se budu posmívat nejsměšnějšímu mužstvu ve Všehomíru, velmi by se mýlil. Vím, že to sešití neměli s válečníky hrdého Žižkova vůbec lehké. Také rozhodčí pískal evidentně proti nim a navíc škodolibě nařídil penaltu ve prospěch domácích. Docela se divím, že po tomto neodešli slávisté ze hřiště. Chceme čistou ligu!

Martin Čejka,
Autor (32) fandí Spartě již od prenatálního věku. Jeho předci byli sparťané a budou jimi i jeho potomci.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.