Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Proti Maltě trenér Bílek postaví dva útočníky

Sport

  16:42
PLZEŇ - Čeští fotbalisté nastoupí do dnešního utkání kvalifikace mistrovství světa proti Maltě s dvěma útočníky Tomášem Pekhartem a Janem Rezkem. Na pravém křídle se objeví František Rajtoral, který si v reprezentaci zahraje poprvé od začátku v soutěžním duelu. Na stoperu se pak vedle Tomáše Sivoka představí Michal Kadlec, kterého na levém beku zastoupí David Limberský.

Česko (Rezek) foto: Reuters

Sestava ČR

  • Čech - Gebre Selassie, Sivok, Kadlec, Limberský - Rajtoral, Plašil, Hübschman, Jiráček - Pekhart, Rezek.

Trenér Michal Bílek tak do sestavy zápasu hraného v plzeňské Doosan Areně nasadil dva hráče místní Viktorie, navíc Petr Jiráček s Rezkem oblékali plzeňský dres v nedávné době.

Nejvýraznější změnou je nasazení Rajtorala na pravý kraj zálohy. Dosud byl do reprezentace povoláván spíše jako pravý bek, na tomto postu odehrál i poslední přípravné utkání s Finskem. Jenže v průběhu této sezony se v Plzni posunul v sestavě na ofenzivní post, kde se mu poměrně daří, proto se Bílek rozhodl posunout ho vpřed i v reprezentaci.

Bílek rovněž spoléhá na Rezkovu střeleckou formu z kyperské ligy a z křídla ho zařadil do útoku vedle Pekharta.

Utkání začne v 18:00.

Autoři: ,

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...