Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Rada: Chceme hru posunout

Sport

  12:36
KUNICE - Během posledního srazu stačil trenér fotbalové reprezentace Petr Rada hráče sotva přivítat, ale tentokrát bude mít času dostatek. Národní tým vstoupí do kvalifikace až za týden, přesto přípravu na utkání v Severním Irsku zahájil už včera. "Využijeme každou minutu, abychom posunuli naši hru dopředu," plánoval Rada.

Trénink na Štiříně foto: ČTK

Důležitá mise, která má příští rok na podzim vyvrcholit postupem na mistrovství světa, právě začala. "Máme dost času, abychom všechno vyladili, což je výhoda. Na druhou stranu by každý z nás chtěl, aby kvalifikace už vypukla," přiznal kouč stoupající nervozitu.
Radův tým má jako jediný z kvalifikační skupiny v prvním zápasovém termínu volno a poprvé se představí až ve středu v Belfastu.

"Trenéři nechtěli nechat nic náhodě a zvolili tuto variantu. Může to být výhoda, tolik času už v kvalifikaci mít nebudeme. Můžeme udělat hodně práce i vzhledem k dalším zápasům," pochvaloval si brankář Petr Čech.

Rada chystá další pohovory
Hráči se sice jako obvykle sešli v Praze, ale hned po obědě vyrazili zhruba čtyřicet kilometrů za hlavní město. Přechodný domov našli na zámku Štiřín a odpoledne už poprvé trénovali na hřišti v nedalekých Kunicích. Rada chtěl netradiční volbou lokality pro soustředění narušit stereotyp a zajistit si dokonalý klid pro přípravu. "Budeme nacvičovat herní situace a zaměříme se i na standardky, které nás v posledním utkání v Anglii trápily,“ připomněl Rada slabinu, která tým před dvěma týdny připravila o vítězství ve Wembley.

S výjimkou soustředění před červnovým mistrovstvím Evropy byl národní tým tak dlouho pohromadě naposledy loni v říjnu před utkáním v Německu. Rada bude mít navíc po svém zvolení do funkce vůbec poprvé hráče k dispozici déle než tři dny.

Pohovor proto chystá zejména s Feninem, Sionkem a nováčky Drobným a Slepičkou, kteří na utkání v Anglii nebyli nominovaní. "Je to spíš o tom, aby všichni hráči měli stejné informace," vysvětlil Rada, který zatím neuvažuje o rozšíření dvacetičlenného kádru. "Pokud se nikdo nezraní, nebude to potřeba," potvrdil.

S týmem zůstane ve Štiříně až do soboty, pak se reprezentace znovu přesune do Prahy, kde sehraje přípravné utkání s Českými Budějovicemi. "Chci, aby si hráči osvěžili herní praxi," řekl kouč.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...