Sobota 8. června 2024, svátek má Medard
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Rada se konečně jel podívat na Bednáře

Sport

  12:57
LONDÝN - Trenér české fotbalové reprezentace Petr Rada se přijel o víkendu podívat do Anglie na útočníka Romana Bednáře. Ten si nedávno v britském tisku postěžoval, že se neobjevuje v národním týmu, přestože v dresu West Bromwiche dává góly. Skóroval i v sobotu proti Blackburnu a zaznamenal čtvrtou branku v sezoně anglické ligy.

Bednář střílí svou branku. foto: ČTK

Bednář vstřelil vyrovnávací gól na 1:1, další šanci však neproměnil. "Nejsem úplně spokojen, protože ve stejné situaci pět minut předtím jsem neskóroval," poznamenal po utkání fotbalista, který zatím za českou reprezentaci nastoupil jednou, před dvěma lety v přípravě proti Srbsku. O Radově návštěvě nevěděl. "Nemluvili jsme spolu," řekl český kanonýr.

K reprezentaci, kterou 19. listopadu čeká další kvalifikační zápas v San Marinu, se Bednář příliš vyjadřovat nechtěl. "Čekám dva roky a jsem připraven kdykoliv přijet. Cítím se dobře. Na to, že hraji první sezonu v Premier League, je to podle mě celkem dobré," uvedl pětadvacetiletý útočník.

Rada prohlásil, že Bednář vyřešil gólovou situaci velmi dobře. "U Romana je tam určitě kvalita, je to zajímavý hráč, kterého stojí za to sledovat. Je u něho gólový předpoklad. Chce to, aby výkonnost prokazoval dlouhodobě," uvedl reprezentační trenér. "Určitě se na něj pojedu ještě jednou podívat," dodal.

Trenér West Bromwiche Tony Mowbray konstatoval, že ho zajímají především Bednářovy výkony v klubu. "Jsem rád, že opět skóroval, ale potřebuje ještě hodně pracovat. Vím, že Roman chce hrát dobře a nastupovat za svou zemi. Pokud bude hrát dobře a bude povolán do reprezentace, tak mu přeji hodně štěstí," komentoval Radovu návštěvu Mowbray.

Autor:

Jak hodnotíme obilné kaše GERBER Grain&Grow?
Jak hodnotíme obilné kaše GERBER Grain&Grow?

Výživné kaše GERBER Grain&Grow přináší to nejlepší ze světa obilovin. Potěší všechna malá bříška a především uspokojí potřeby děťátka v klíčovém...