Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Rádoby fanoušci se předvedli

Sport

  16:23
PRAHA - Sparta se samozřejmě předvedla v lepším světle, než sešívaní. Více šancí, až na výjimku dobrá defenzíva a kompaktnost. Slávistickou hořkost z pro ně nebezpečné remízy zapříčinil Kalivoda, který se nechal nesmyslně vyloučit poté, co slavil a svlékl si dres.

Železná Sparta urvala remízu. foto: ČTK

Co však na hru hází nebývale temný stín, jsou fanouškové na obou stranách. Demolice, násilí, dýmovnice, střety s policií a rvačky. Pro mě závažnější skutečnost však proběhla ještě před začátkem, kdy se sparťanští ultras vydali z Letné na Strahov. Ti někteří rádoby fanouškové Sparty při pochodu beztrestně vyřvávali protižidovská hesla. A proč beztrestně? Policie je totiž doprovázela bez pohnutí brvou.
Česká fotbalová kultura tak stále upadá. A trpí tím především hra samotná. Pravděpodobně je v zemi nedostatek bitevních salonů, kam určití fotbaloví „fandové“ patří. Možná pak ubyde kouře na stadionů.
Každopádně díky fotbalistům pražských "S“, že za takových podmínek hráli většinou pohledné utkání bez zákeřností.
Autor:

Jak správně ochránit děti před úžehem? Omezte nosítka i šátky
Jak správně ochránit děti před úžehem? Omezte nosítka i šátky

Úžeh je přehřátí organismu, ke kterému dochází při nadměrnému vystavení těla přímému slunečnímu záření. Nejčastěji se projevuje malátností, bolestí...