Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Sport

Durosinmi do Frankfurtu nepřestoupí. Neprošel testy, píší německá média

Plzeňský útočník Rafiu Durosinmi slaví gól v pohárovém utkání proti Gzira United. foto: Martin Polívka, MF DNES

Jeden z nejžádanějších fotbalistů v české lize ji zatím neopustí. Přestup Rafiu Durosinmiho z Viktorie Plzeň do Frankfurtu podle německých médií padl. Jedenadvacetiletý nigerijský útočník se na startu přípravy na jarní část bude hlásit v Plzni.
  14:51

Kluby se domluvily na přestupní částce, která by se blížila čtvrt miliardě korun.

Robustní útočník se v Německu dohodl na smlouvě do roku 2028.

V závěru loňského roku odcestoval na zdravotní testy, ale těmi podle německých reportérů neprošel.

„Při povinné lékařské prohlídce došlo k určitým abnormalitám. Proto do toho Frankfurt nejde,“ píše nejčtenější německý deník Bild. „Ale nešlo o potíže se zraněným kolenem,“ upozornil.

Durosinmi má zdravotní potíže od října, během utkání v Liberci po srážce s vlastním gólmanem Mariánem Tvrdoněm si poškodil vazy v koleni. Ale ty se hojí dobře.

„Přestupové spekulace komentovat nebudeme. Změny v kádru oznámíme při zahájení zimní přípravy,“ sdělil plzeňský mluvčí Václav Hanzlík.

Třetí tým po podzimu a osmifinalista Konferenční ligy zahájí přípravu v pátek 5. ledna. Hlásit se tam bude i brankář Martin Jedlička, jehož si Viktoria předčasně stahuje z hostování v Bohemians. Může to signalizovat odchod gólmana Jindřicha Staňka do Slavie.

To ofenzivní opora zatím neodchází. Než se zranil, dal Durosinmi v současné ligové sezoně šest gólů, další tři branky přidal v předkolech Konferenční ligy.

Do Plzně přišel loni v lednu z Karviné na hostování, které se později změnilo v přestup. V české nejvyšší soutěži má 192 centimetrů vysoký útočník na kontě 45 zápasů, 13 gólů a šest asistencí.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....