Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Rakousko šokovalo ztrátou s trpaslíkem

Sport

  23:11
Kouzlo trenéra Brücknera v reprezntaci našeho jižního souseda vyprachalo zatraceně rychle. Tým pod vedením českého kouče veze pouhý bod za remízu 1:1 z Faerských ostrovů.

Francouzi na rumunské půdě zklamali. foto: ČTK

Ani návrat hvězdného Cristiana Ronalda nepomohl portugalským fotbalistům k výhře na půdě Švédska. Čtvrtfinalisté uplynulého evropského šampionátu se museli ve Stockholmu spokojit s bezbrankovou remízou a po domácí porážce s Dánskem ztratili v kvalifikaci o postup na světový šampionát body i s druhým severským soupeřem v první skupině.

Do čela tabulky se dostali Dánové, kteří v Kodani nezaváhali proti Maltě.

Svěřenci českého kouče Dušana Fitzela odolávali domácímu tlaku jen do desáté minuty, kdy se poprvé prosadil Larsen. Stejný hráč dvě minuty po pauze zvýšil už na 3:0, mezitím proměnil penaltu liverpoolský Agger. Dánové mají náskok dvou bodů na druhé Švédsko.

Blízko další bodové ztrátě z domácího hřišti byli Turci. Bronzoví medailisté z letošního Eura stejně jako před měsícem proti Belgii i v duelu s Bosnou a Hercegovinou brzy prohrávali, když se trefil exteplický kanonýr Edin Džeko. Šest minut po pauze však vyrovnal Sabri a na rozdíl od minulého utkání dokázali Turci vstřelil i vítězný gól. Istanbulský stadion rozjásal Erdinc.

Ztráta Francie
Další pohromu odvraceli fotbalisté Francie, když v zápase na hřišti Rumunska dotahovali dvoubrankové manko. Nakonec tak získali alespoň bod za remízu 2:2. Sedmou skupinu vede Srbsko, které přehrálo dosavadního lídra Litvu jasně 3:0.

Francie, která těsně před zápasem přišla kvůli zranění o kapitána Vieiru, dosud prohrála s Rakouskem a porazila jen slabé Faerské ostrovy, a tak potřebovala dnes vyhrát. Rumunsko však mělo skvělý začátek a brzy vedlo o dvě branky. Až pak snížil Ribéry a dvacet minut před koncem vyrovnal Gourcuff.

Druhé kvalifikační skupině kraluje Řecko, které je stoprocentní a ještě neinkasovalo. Dnes na jeho formu doplatilo Moldavsko, které si odvezlo prohru 0:3. Dvěma góly k tomu přispěl střelec Charisteas.

Výsledky:

1. skupina: Budapešť: Maďarsko - Albánie 2:0 (0:0) Branky: 48. Torghelle, 82. Juhász. Rozhodčí: Circhetta (Švýc.).

Stockholm: Švédsko - Portugalsko 0:0 Rozhodčí: Rosetti (It.).

Kodaň: Dánsko - Malta 3:0 (2:0) Branky: 10. a 47. Larsen, 29. Agger z pen. Rozhodčí: Paniašvili (Gruz.).

Skupina 2: Lucemburk: Lucembursko - Izrael 1:3 (1:1) Branky: 14. Peters - 2. Benajun z pen., 52. Golan, 82. Toama. Rozhodčí: Jegorov (Rus.).

Pireus: Řecko - Moldavsko 3:0 (2:0) Branky: 32. a 51. Charisteas, 39. Katsuranis. Rozhodčí: Berntsen (Nor.).

Skupina 7: Bělehrad: Srbsko - Litva 3:0 (2:0) Branky: 6. Ivanovič, 34. Krasič, 83. Žigič. Rozhodčí: Mejuto González (Šp.). ČK: 75. Klimavičius (Lit.).

Konstanta: Rumunsko - Francie 2:2 (2:1) Branky: 6. Petre, 17. Goian - 38. Ribéry, 69. Gourcuff. Rozhodčí: De Bleeckere (Belg.).

 Skupina 8: Sofia: Bulharsko - Itálie 0:0 Rozhodčí: Lannoy (Fr.).

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!