Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

‚V téhle zemi má být MS?‘ Ruská liga začala rasistickým incidentem

Sport

  12:13
MOSKVA - Nový ročník ruské fotbalové ligy v pátek začal rasistickým incidentem. Na urážky a opičí skřeky fanoušků Spartaku Moskva zareagoval ghanský záložník Emmanuel Frimpong zdviženým prostředníčkem a v 32. minutě byl vyloučen. Hosté z Ufy nicméně i v oslabení uhráli remízu 2:2.

Emmanuel Frimpong na tréninku Arsenalu. foto: Getty Images

„Za to, že mě uráželi, teď budu potrestán. A v téhle zemi bude (v roce 2018) mistrovství světa, takže tady budou muset hrát i Afričané,“ napsal na Twitteru třiadvacetiletý bývalý hráč Arsenalu.

Projevy rasismu nejsou v ruském fotbale nijak ojedinělé. Na jaře proto svaz vytvořil funkci takzvaného protirasistického inspektora, jenž by měl pomoci k vylepšení image pořadatelské země příštího MS.

Podle zprávy dvou antirasistických organizací bylo v ruském fotbale za poslední dvě sezony evidováno více než 200 případů diskriminačního chování. Několikrát za projevy fanoušků v poslední době pykalo například moskevské Torpedo.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...