Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Rázný anglický sudí Webb zabránil potyčce na fotbalovém trávníku

Sport

  10:12
PRAHA - VIDEO Horkokrevný Kolumbijec Hugo Rodallega a srbský tvrďák Nemanja Vidič rozhodně spolu rozhodně po nedělním utkání Wiganu s Manchesterem United na kafe nezajdou. Naopak, nebýt rázného sudího Howarda Webba mohlo mezi oběma hráči dojít k pořádně divoké roztržce. Důvod? Stoper United udeřil do obličeje mimo pozornost rozhodčího právě útočníka Wiganu. A ten si to s ním chtěl ručně vyřídit.

Rodallega (vlevo) a Vidič. Mezi nimi sudí Webb. foto: Lidovky.cz

Celý incident měl mít dohru na disciplinárce anglické fotbalové asociace (FA), ta ovšem nakonec ani jednoho z hříšníku nepotrestá. K čemu vlastně v jinak jednoznačném utkání (United vyhráli ve Wiganu 5:0) došlo?

Patnáct minut před koncem nejprve zbytečně fauloval Rodallega jednoho z obránců United, verdikt? Žlutá karta. To se ovšem zdálo málo obránci "rudých ďáblů" Nemanjovi Vidičovi. A tak o pár desítek vteřin později mimo dohled hlavního rozhodčího udeřil Rodallegu do obličeje.

UTKÁNÍ WIGAN - MANCHESTER UNITED (inkriminovaný moment od 6. minuty videa):

Ten se zkácel na zem a chvíli se na něm svíjel. Když zjistil, že k žádnému trestu pro srbského stopera hlavní rozhodčí nesáhl, rozhodl si to s Vidičem vyřídit sám a vystartoval po něm. Po cestě ještě odstrčil i Webba a koledoval si tak velmi rázně o druhou žlutou a tím i červenou kartu.

Duchapřítomný sudí jej ovšem dohonil a vlastním tělem jej odtlačil od Vidiče a důrazně rozdrážděnému Rodallegovi domluvil (jak by asi dopadl sudí v české lize, kdyby se takto postavil například před sparťana Řepku?). Zabralo to, ke konfliktu nedošlo a oba kohouti již zbývající minuty zápasu dohráli v klidu.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!