Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Prohrával, pak mu pomohly dvě červené a penalta. Real dal nakonec deset gólů

Sport

  17:52aktualizováno  22:19
MADRID - Fotbalisté Realu Madrid rozstříleli ve španělské lize Rayo Vallecano 10:2. V úvodu zápasu přitom prohrávali 1:2. Soupeř pak však přišel o dva vyloučené hráče, kopala se proti němu penalta a úplně se sesypal. Čtyřmi góly se pod výhru favorita podepsal Gareth Bale.

Gareth Bale (vlevo) přijímá gratulaci od Cristiana Ronalda. foto: Reuters

Outsider z Vallecana začal utkání výborně. Od třetí minuty sice prohrával, pak dal však krátce za sebou dva góly a senzačně vedl.

Karim Benzema z Realu Madrid.
Gareth Bale (vlevo) přijímá gratulaci od Cristiana Ronalda.

Radovat se však mohl jen chvíli. Za podražení soupeře byl totiž ve 14. minutě vyloučen Tito. Přesilovku Real brzy využil a zásluhou Balea vyrovnal. Domácím pak pomohlo další vyloučení soupeře. Do devíti poslal svůj tým po dvou žlutých kartách Baena.

Trenér Vallecana: Všichni jsme prohráli

"Cítíme se ponížení. Z takového výsledku nemá prospěch Real, my ani španělský fotbal. Dnes nikdo nevyhrál, všichni jsme prohráli. Jak se něco takového může stát v nejlepší lize na světě? Doufám, že už nic takového nikdy neuvidím. Je to ostuda," reagoval na vysokou porážku svého týmu trenér Vallecana Paco Jémez.

Pro hosty byla situace o to horší, že Real dostal příležitost kopat pokutový kop. Ronaldo jej proměnil a od té doby bylo na hřišti už jen jedno mužstvo.

Ještě do poločasu přidal další gól Bale, který se nakonec trefil čtyřikrát. Po změně stran nastřílel Benzema hattrick a právě on dostal v nastavení skóre na fanoušky vytouženou desítku.

Real se vítězstvím přiblížil vedoucí Barceloně, na kterou ztrácí dva body. Katalánský lídr tabulky má však utkání k dobru.

Vallecano zůstává třetí od konce, tedy na sestupové pozici. V patnácti předchozích zápasech inkasovalo sedmadvacet branek, teď během jednoho zápasu hned deset...

Těsný kontakt s Realem udržela Celta Vigo, která dokázala vyhrát v Granadě 2:0 a za madridským týmem zaostává o dva body.

Možnost alespoň dočasně se dostat na první místo nevyužilo Atlético Madrid, které prohrálo v Málaze 0:1. Od 56. minutě hrálo po vyloučení Gabiho v deseti a domácí přesilovku využili čtyři minuty před koncem zásluhou Charlese.

Španělská fotbalová liga - 16. kolo

Real Madrid - Vallecano 10:2

Branky: 25., 41., 61. a 70. Bale, 48., 80. a 90. Benzema, 30. z pen. a 53. Ronaldo, 3. Danilo - 10. Amaya, 12. Jozabed

Bilbao - Levante 2:0

Branky: 55. San José, 82. Williams

Granada - Vigo 0:2

Branky: 21. Orellana, 45. Aspas

San Sebastian - Villarreal 0:2

Branky: 27. a 88. Denis Suárez

Málaga - Atlético Madrid 1:0

Branka: 86. Charles

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...