Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Real Madrid se dohodl s Ajaxem na Huntelaarově přestupu

Sport

  20:51
MADRID - Španělský mistr Real Madrid se dnes dohodl s Ajaxem Amsterodam na přestupu nizozemského střelce Klaase Jana Huntelaara.

Huntelaar nahradí Nistelrooije. foto: AFP

Pětadvacetiletý fotbalista se k "Bílému baletu" připojí v lednu a s klubem podepíše smlouvu do roku 2013. Podle španělských médií zaplatí madridský celek za útočníka v přepočtu asi 604 milionů korun.

Huntelaar do Realu míří jako náhrada za krajana Ruuda van Nistelrooije, který si poranil koleno, podrobil se operaci a do konce sezony si nezahraje.

Pětadvacetiletý útočník se do Madridu stěhuje po třech letech v Ajaxu. V dresu nizozemského klubu si vybudoval pověst obávaného kanonýra, když v 90 zápasech nastřílel 75 branek. V uplynulé sezoně se s 33 góly stal nejlepším střelcem ligy, letos má na kontě šest tref.

V nizozemské reprezentaci odehrál Huntelaar, který nastupoval také za PSV Eindhoven, Graafschap a Apeldoorn, 18 utkání a dal deset branek.

V Realu se Huntelaar potká hned s pěti krajany. Vedle Nistelrooije jsou na soupisce madridského klubu Wesley Sneijder, Arjen Robben, Rafael van der Vaart a Royston Drenthe.

Autor: